BA çalışanlarıyla alay eden LOT Polish müdürü işten atıldı

BA çalışanlarıyla alay eden LOT Polish müdürü işten atıldı

LOT Polish Hava Yolları'nın operasyon müdürü Katarzyna Richter, British Airways'in kabin görevlileriyle ilgili sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar ve yazdığı şeyler nedeniyle işten atıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Facebook'ta British Airways'in kabin görevlileriyle alay eden mesajlar ve fotoğraflar paylaşan LOT Polish Hava Yolları'nın operasyon müdürü Katarzyna Richter'in işine son verildi.

''Sarkan gıdılar, çürük ve düzensiz dişler, delik çoraplar...''

British Airways'in (BA) Londra-Polonya uçuşunda yolcu olarak bulunan Katarzyna Richter'in, BA kabin görevlilerinin gizliden fotoğraflarını çekerek onlarla alay ettiği belirtildi. Facebook'tan paylaştığı fotoğrafların altına, ''Bugün, BA ekibinin boyanmamış ayakkabıları, çoraplarındaki delikler, daracık üniformaları, sarkan gıdıları, çürük ve düzensiz dişleri ve dağınık saçları dikkatimi çekti.'' yazan Katarzyna Richter, bununla da yetinmeyip kabin görevlilerinin sevisinin kötü olduğunu söyledi. Yayınladığı mesajın adından Katarzyna Richter, siber zorbalıkla suçlandı.

Bir BA çalışanı, The Sun gazetesine verdiği demeçte, gizliden çektiği fotoğrafları alaycı bir mesajla Facebook'ta paylaşan Katarzyna Richter'e şu yanıtı verdi.

Bir BA çalışanından Katarzyna Richter'e yanıt

Bu hava yolu şirketinin müdürü nasıl oluyor da halkı rakip bir hava yolu şirketinin çalışanlarını değerlendirmeye davet ediyor. BA personelinin birinci görevi, yolcuların güvenliğini sağlamaktır. Bu kadın, konuyla ilgili nasıl davranması gerektiğini herkesten daha iyi bilmeli. Görevini BA çalışanlarına şişman diye alay eden bu kadın o işten kovulmalı.'' yorumunda bulundu.

LOT1

İşten atıldı

Olayla ilgili tartışma alevlendikten sonra LOT Polish, söz konusu kadının işine son verdiğini duyudu. Şirket tarafından yapılan açıklamada da, ''Yaşanan olaydan dolayı gerçekten üzgünüz. Bir çalışanımız tarafından Facebook üzerinden yapılan paylaşım, LOT Polish'in standartlarına ve değerler sistemine aykırıdır. Böyle bir davranış kabul edilemez ve şirketimiz tarafından hoş görülmeyecek. Bu nedenle Katarzyna Richter ile olan ilişkimizi kesmeye karar verdik.'' dedi.

Özür diledi

Olayın büyüyerek bu hale gelmesinin ardından Katarzyna Richter, bir özür mesajı yayınladı. Richter mesajında, ‘’Davranışımdan dolayı pişmanım. Başka bir hava yolu şirketinin çalışanlarının görünümünü ve yeterliliğini yargılamamalıydım.’’ dedi.

British Airways ise, ‘’Her gün müşterilerimize olağanüstü hizmet sunan ekibimizle gurur duyuyoruz.’’ açıklamasında bulundu.



Bu Haber 03.09.2019 - 13:43:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.