Ayman Maslamani: Körfez pazarını propaganda nedeniyle kaybediyoruz

Ayman Maslamani: Körfez pazarını propaganda nedeniyle kaybediyoruz
Heysem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayman Maslamani, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden Türkiye’ye yönelik geçekleştirilen propaganda nedeniyle Orta Doğu pazarında büyük kayıplar yaşandığını ifade etti.

Şuheda Köse- Turizm Güncel

Başta Kuveyt ve Katar olmak üzere Orta Doğu pazarından Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında düşüş gözlemleniyor. 

Konuya ilişkin Turizm Güncel’e açıklamalarda bulunan Heysem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayman Maslamani, bu düşüşün internet siteleri ve sosyal medya üzerinden Türkiye’ye yönelik geçekleştirilen kara propagandan kaynaklandığını ifade etti. 

“Yüzde 40-50 kayıp yaşandı”

Bu pazarda yüzde 40-50 kayıp yaşandığını belirten Maslamani, “Arap müşterilerin büyük bir kısmı maalesef destinasyon değiştirdi. Hemen hemen rezervasyonlarında yüzde 40-50 oranında iptal oldu.  Bu da maalesef Türkiye hakkında dönen bazı kara propagandalar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle kaynaklandı.” şeklinde konuştu. 

“Kara propagandalı paylaşımlar nedeniyle turistler gelmekten çekiniyor”

Yapılan paylaşımlarla Türkiye’nin güvenilirliğine ve ekonomisine darbe vurulduğunu söyleyen Maslamani, “Basında ve sosyal medyada ‘Araplar burada kötü muamele görüyor, dayak yiyor, Türkler, Arapları istemiyor’ konulu paylaşımlar yapılıyor. Bunu yapan da Türkiye’de Arapça yayın yapan bazı siteler. Araplar tarafından yönetiliyor bunlar. Yaptıkları propagandalarla Türkiye’nin güvenilirliği ve ekonomisine büyük darbe vurdular. Her gün o videolar sosyal mecralarda dönüyor. ‘Türkiye kötü, orada ırkçılık var, Araplar sevilmiyor’ gibi başlıklarla paylaşımlar yapılıyor. Bu nedenle Araplar gelmekten çekiniyor. ‘Ya bize saldırırlarsa, bizi döverlerse? Bizi istemiyorlar’ diyorlar. Bizim isteğimiz bu propagandaların gerçek olmadığını göstermek için bir karşı bir yayın yapılması. Türkiye’nin güvenli olduğunu, bu propagandaların gerçek olmadığını göstermeliyiz. Bu propagandayı yapanlar da burada yaşayan Arap kökenli insanlar. Türkiye’nin güvenli olmadığını iddia ederek ‘Türkiye’ye gelmeyin, boykot edin, biz bunlara para kazandırmayalım’ diyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçmeli”

Kültür ve Turizm Bakanlığının bu paylaşımlarla ilgili harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Ayman Maslamani, şu açıklamalarda bulundu: 

“Çok büyük bir kaybımız var. Biz bu pazarda İstanbul’da çok yüksek sayıda geceleme kaybettik. Bu videolar yüzünden başta Karadeniz, İstanbul ve Antalya olmak üzere Türkiye genelinde oteller boş kaldı. Çünkü korkuyor insanlar. 7-8 senedir İstanbul’a Orta Doğu’dan çok fazla turist geliyordu. Avrupalı turist yok denecek kadar azdı. Bu yüzden İstanbul ve Karadeniz büyük bir darbe yedi. Kötü propaganda Arap turizmine darbe vurdu. Böyle bir propaganda var buna karşı devletimizin ve bakanlığın çok ciddi anlamda aksiyon alması gerekmektedir. Bununla acil bir şekilde ilgilenilmesi gerekli. Kültür ve Turizm Bakanlığının bunu hem sosyal medyadan hem de basından engellemesi gerekiyor. Böyle bir şeyin olmadığını, Türk vatandaşlarının Arap turistlere karşı böyle bir davranışta bulunmadığının iyi anlatılması gerekli.“ 

Öte yandan restoran ve taksicilerin de turistleri dolandırdığına dair paylaşımların da yapıldığını ifade eden Maslamani, “Bu maalesef ki gerçek. Bunu reddedemeyiz. Özellikle taksi konusunda acil eylem planı yapılmalı. Turizm de devam eden kaçak yapılılarla topyekûn mücadele edilmelidir.” dedi



Bu Haber 23.08.2023 - 17:35:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.