Ayhan Bektaş: Toplam yolcu sayımız 3 milyon, ciromuz 2,2 milyar dolar

Ayhan Bektaş: Toplam yolcu sayımız 3 milyon, ciromuz 2,2 milyar dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ve Ticaret Bakanlığı’nın katkıları ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Odeon Turizm iki ödül birden aldı.


Tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, konaklama, havacılık ve güvenlik alanında faaliyet gösteren OTİ Holding’in bir iştiraki olan Odeon Turizm, 411 milyon 467 bin dolarlık turizm geliri ile “Seyahat Acenteciliği Hizmetleri” kategorisinde birincilik ödülüne uzandı. Odeon Turizm ayrıca, Türkiye genelinde tüm sektörlerde hizmet ihracatı 9’uncusu olarak ikinci bir ödül daha aldı.

İKİ ÖDÜL ALDI

Odeon Turizm İşletmeciliği adına OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, “Seyahat Acenteciliği Hizmetleri” kategorisindeki birincilik ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı İlker Aycı’dan, Türkiye genelinde tüm sektörlerde hizmet ihracatı 9’unculuk ödülünü de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı.

''TÜRKİYE'DE 1.5 MİLYON MİSAFİRE HİZMET VERDİK''

2017 yılında 1.2 milyon turisti Türkiye’ye getirdik

Ayhan Bektaş, OTI Holding olarak, başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Polonya, Almanya, Belarus ve Gürcistan’dan 2017 yılında Türkiye’ye 1.2 milyon turist getirdiklerini söyledi. Bektaş, “2016 yılında 65 milyon Euro ciroya sahip Alman tur operatörü Ferien Touristik’i satın aldık. Avrupa ülkeleri öncelikli olmak üzere, yatırımlarımız artarak devam ediyor. 2018 yılında ise Türkiye’de 1,5 milyon, tüm Dünya’da da toplam 3 milyon 200 bin turiste hizmet vererek 2,2 milyar dolar konsolide ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. 16 ülkedeki 27 aktif şirketi ile uluslararası arenadaki yerini sağlamlaştıran 26 yıllık bir Türk tur operatörü grubu olarak, tüm çalışmalarımızın meyvesini toplamaya devam edeceğimize ve önümüzdeki yıl da ödülü yeniden alacağımıza inanıyoruz” dedi.



Bu Haber 24.12.2018 - 11:37:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 25.12.2018 - 10:31

    OTİ Holding'i tebrik ederim, işini laikiyle yapıyor ve vergisini veriyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.