Ayder Yaylası'nda ''dönüşüm'': Otel ve otopark yapılacak

Ayder Yaylası'nda ''dönüşüm'': Otel ve otopark yapılacak

AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder Yaylası'na otel ve otopark yapılacağını açıkladı.


Betonlaşma ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kentsel dönüşüm başlatacağız' açıklamasıyla gündeme gelen Rize'nin Çamlışhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'na otel ve otopark yapılacağı açıklandı.

AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün ardından Rize mimarisine uygun yapılarla bölgede turizmin önemli bir geçim kaynağı olmaya devam edeceğini belirtti.

Ayder'deki salıncakların tamamının kaldırılacağını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çayırlık mera alanını kamulaştıracağını söyleyen Avcı, Ayder Yaylası'nda bir dönüşüm başlatılacağını, otopark ihalesine ve otel yapımına başlanacağını kaydetti.

CHP’den tepki

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Muhammed Avcı, Ayder Yaylası'nda otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacağını duyurmasına tepki gösterdi.

Seyit Torun'un sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

2 yıl önce “Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik” diyen Erdoğan... Şimdiyse partisinin Rize Milletvekili Ayder’e otopark ve otel yapılacak diyor.

Rant için talan edilen doğanın ahı iki yakanızda! Takipçisiyiz...



Bu Haber 02.09.2019 - 08:09:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Himmet DENİZ 03.09.2019 - 12:14

    Ancak bunlara yakışırdı, salıncak çirkinliğini kaldırıp yerine otel otopark yapmak. Şimdiye kadar yapmadıkları ayıp. Aslında gölün içine de bir 15-20 katlı otel çok farklı olur ve çok para getirir. Görgüsüz arapları ağırlarsınız. Doğaya bu kadar düşman bir zihniyet gelmedi bu ülkeye. Yazıklar olsun hepinize..

  • Mehmet Mehmetoğlu 02.09.2019 - 10:26

    Neden hemen otel ve otopark? Daha çok insan gelsin ve o güzelim doğa daha da rezil olsun diyemi? Hani gelenlerin doğaya saygısı olsa tamam diyeceğim ama o da yok. Hemen heryeri rezil etmekte dünyada bir numarayız, bakınız: Salda Gölü Bakınız: Bodrum Bakınız:Kuşadası. Bakınız: Istanbul Taksim meydanı. Bırakın burası yapılaşmasın, doğayı ellemeyin zarar vermeyin, bir kerede yaklaşmayın yahu! Bıktık sizin betonunuzdan

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.