Avrupalı turistin tatil tercihinde Türkiye ilk 10'da

Avrupalı turistin tatil tercihinde Türkiye ilk 10'da

Avrupa Seyahat Komisyonu'nun raporuna göre, 2021 taz tatilinde Türkiye ilk 10 ülke arasında yer alıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa Seyahat Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre Türkiye, Avrupalı turistlerin en çok tatil yapmayı istediği ilk 10 destinasyon arasında yer alıyor.

Türkiye listede 9’uncu sırada

Listenin ilk sırasında yüzde 9,8 tercih oranıyla İspanya yer alırken, onu yüzde 8,2 ile İtalya, yüzde 6,3 ile Fransa, yüzde 6,1 ile Yunanistan, takip ediyor. Türkiye ise Almanya, İngiltere, Portekiz ve Hollanda'nın ardından yüzde 3,3 tercih oranıyla 9'uncu sırada yer aldı. Listenin son sırasında ise yüzde 3,1 ile Hırvatistan bulunuyor.

Yüzde 52’lik kesim 6 ay içinde seyahate çıkmak istiyor

Rapora göre Avrupalılar 2021 yılının ikinci çeyreğinde tatile çıkmak için oldukça istekli. Önümüzdeki 6 ay içinde seyahate çıkmayı planlayanların oranı yüzde 52. Seyahate çıkmak isteyenlerin yüzde 63'ü ise tatil yapmayı düşünüyor.

Avrupalı turist sıkı önlemlerden şikâyetçi değil

Raporda Avrupalı turistlerin pandemi kısıtlamalarına karşı tutumuna da ışık tutuyor. ''Gideceğim destinasyonun sağlığımı gözeten önlemler alması kendimi daha fazla güvende hissetmemi sağlar'' diyenlerin oranı yüzde 38 olurken, 55 üstü yaş grubunda bu oran yüzde 45'e ulaşıyor. ''Sıkı güvenlik önlemleri ile daha huzurlu ve eğlenceli bir tatil geçiririm diyenlerin oranı ise yüzde 28,1 oldu. ''Benim için fark etmez diyenlerin oranı yüzde 11, 7, ''Tesisin imkânlarından istediğim yararlanamamak eğlenceme mani olur'' diyenlerin oranı yüzde 13,2 ve ''Sıkı kurallarla seyahat edilmez'' diyenlerin oranı ise yüzde 8,4 olarak ölçüldü.

Avrupalı turistlerin 2021 seyahat tercihi



Bu Haber 02.02.2021 - 18:10:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.