Avrupa'da tatillerin başlamasına bir adım daha yaklaşıldı

Avrupa'da tatillerin başlamasına bir adım daha yaklaşıldı

Avrupa Parlamentosu, birlik genelinde Covid-19 dijital pasaportunun kullanılmasına onay verdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa genelinde Covid-19 dijital aşı pasaportunun kullanımına onay verildi. Avrupa Komisyonu'nun ardından Avrupa Parlamentosu da, özgür seyahat ve yaz tatiline çıkabilmeye bir adım daha yaklaşma anlamına gelen 'dijital aşı pasaportu'nu onayladı.

Avrupa genelinde kullanılacak aşı pasaportu, kişinin aşılandığını, kişinin elinde negatif PCR test sonucu olduğunu ya da kişinin koronavirüse yakalanıp iyileştiğini gösterecek.

AP milletvekilleri, ayrımcılık gibi bir durum ortaya çıkmaması için ücretsiz, hızlı ve erişilebilir korona testleri sağlanması için çağrıda bulundu.

Aşı pasaportu sadece 12 ay ve sadece seyahat amaçlı kullanılacak. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AP'nin aşı pasaportuna onay vermesinin özgür ve güvenli seyahat için atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.



Bu Haber 01.05.2021 - 17:39:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • artun salivan 01.05.2021 - 05:48

    Bu karar ile bir alanya esnafı olarak üzülerek söylüyorum bunu,el birliği ile mahvettikleri covid yönetimini turizmi bu yılda bitirerek basarili bir şekilde noktalandirdilar, en çok ihtiyacımız olan iskandinav almanya ve ingiltere pazarını yunanistan ispanyol adaları bulgaristan karadeniz kıyısı ve hirvatistana kaybediyoruz ,emeği geçen herkesi tebrik ediyorum????????????????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.