Avrupa'da 700 bin turizm çalışanının işi tehlikede

Avrupa'da 700 bin turizm çalışanının işi tehlikede
İngiltere'nin bir anlaşmaya varılamadan Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda 700 bin turizm çalışanının işini kaybetmekle karşı karşıya kalacağı belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi, İngiltere'nin 'bir anlaşma' sağlanmadan Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda 700 bin turizm sektörü çalışanının işini kaybetme tehlikesiyle kaşı karşıya kalacağını açıkladı.

''TURİZME ZARAR VERİR''

29 Mart'ta İngiltere'nin bir anlaşmaya varamadan AB'den ayılması durumunda işini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak olanların 300 bininin İngiltere, 400 bininin ise Avrupa ülkelerindeki turizm çalışanlarından oluşacağını ileri süren WTTC, Brexit'teki anlaşmazlık durumunun İngiltere'nin en önemli sektörlerinden turizme zarar vereceği kaydetti.

İNGİLTERE GSYİH'SİNE 213 MİLYAR POUNDLUK KATKI

Turizm sektörünün İngiltere'de 213 milyar pound ile GSYİH'nin yüzde 10,5'ini teşkil ettiğini hatırlatan WTTC, sektörün İngiltere'deki istihdama katkısının ise yüzde 11,6 olduğunu dile getirdi.

AB ÜLKELERİ DE ZARAR GÖRECEK

İngiltere'nin bir anlaşma sağlanmadan AB'den ayrılması durumunda İngiltere'de 308 bin, AB'de ise 399 bin turizm sektörü çalışanının işinin tehlikeye gireceğine dikkat çeken WTTC, böyle bir durumda İngiliz seyahat sektörünün 18,6, AB seyahat sektörünün ise 22 milyar pound kayıp yaşayacağını ileri sürdü.

NE YAPILMALI?

WTTC, bu kayıpların yaşanmaması ise şu 4 öneriyi sundu:

1. İngiltere, Avrupa'daki tek havacılık sistemine dahil olmaya devam etmeli.

2. AB ile İngiltere arasında vizesiz seyahat özgürlüğü sağlanmalı. Güvenlik kontrolleri insanların seyahatini etkilememeli.

3. Turizm sektörü çalışanlarının AB ile İngiltere arasındaki mobitilesi olduğu gibi devam etmeli.

4. Sıkı sınır kontrollerinden ve uzun gecikmelerden kaçınmak için güvenlik alanındaki iş birliği sağlanmalıdır.



Bu Haber 04.02.2019 - 10:48:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.