Avrupa sınırları açmaya hazırlanırken 'ikinci dalga' uyarısı

Avrupa sınırları açmaya hazırlanırken 'ikinci dalga' uyarısı
Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, sınırların kapalı kalması gerektiğini, aksi halde koronada ikinci dalganın yaşanabileceğini söyledi.


Avrupa ölçeğinde koronavirüs önlemleri gevşetilip seyahatlerin önünün açılması planlanırken, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery'den uyarı geldi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Avrupa'da turizm sektörünü canlandırmak için sınırların yeniden açılması planlarına karşı çıkan Frank Ulrich Montgomery, "Alman hükümetine sınırları kapalı tutmasını öneriyorum. Her iki yöne de" dedi.

''Alman hükümeti sadece işin ekonomik yanını düşünüyor''

Almanya merkezli Funke Medya Grubu'nun konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Montgomery, Alman hükümetinin bu konuda "sadece işin ekonomik yanını düşündüğünü ve sağlık açısından riskleri gözardı ettiğini" savundu. "İnsanların evlerinde kalması, onlar açısından en iyisi olur" diyen Dünya Tabipler Birliği Başkanı, normal hayata dönüşün şu an için mümkün olmadığını ifade etti.

"İkinci dalga daha sert olur"

Almanya'ya yeniden turistlerin gelmeye başlaması halinde enfeksiyon tehlikesinin artacağını kaydeden Montgomery, seyahat trafiğinin ikinci bir koronavirüs dalgasını tetikleyebileceğini ve olası bir ikinci dalganın da insanların birincide olduğu kadar dikkatli olmayacakları için daha sert geçeceği öngörüsünde bulundu.



Bu Haber 19.05.2020 - 13:35:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.