Türkiye ile görüşmeleri askıya aldı, İsrail'e onay verdi

Türkiye ile görüşmeleri askıya aldı, İsrail'e onay verdi

Avrupa Parlamentosu, İsrail ile AB ülkeleri arasındaki 'Açık Semalar Anlaşması'nı onayladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye'nin Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarını gerekçe göstererek 2019 yılının Temmuz ayında Türkiye ile yürüttüğü 'Açık Semalar Anlaşması'na (Open Skies) dönük müzakereleri askıya alan Avrupa Birliği, İsrail ile Açık Semalar Anlaşması imzaladı.

Uçuşlar artacak, biletler ucuzlayacak

Avrupa Parlamentosu, İsrail ile birlik üyeleri arasında hava trafiğinin genişletilmesini, uçuşların artmasını ve biletlerin ucuzlamasını beraberinde getirecek Açık Semalar Anlaşmasını onayladı.

İsrail karardan memnun

İsrail Dışişleri Bakanlığı, anlaşmayla birlikte Avrupa hava yolları ile İsrail hava yolları arasında tam rekabet ortamı sağlandığını belirtti. İsrail söz konusu anlaşmayı 2013 yılında imzalamış ve sonrasında hem İsrail'e giden turist sayısı artmış hem de İsrailliler farklı noktalara daha rahat ulaşma imkanı bulmuştu.

İsrail'in ilhak politikalarına eleştiri

Öte taraftan Avrupa Parlamentosu'nun bazı üyeleri, söz konusu kararı eleştirdi. Alınan kararın İsrail'in Batı Şeria'daki ilhak politikasına karşı AB'nin tutumunu yansıtmadığını belirten parlamento üyeleri, ilhakın uluslararası hukuku ihlal edeceğini dile getirdi.



Bu Haber 19.06.2020 - 11:14:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.