Avrupa havalimanlarında grevler sürüyor

Avrupa havalimanlarında grevler sürüyor

Avrupa genelinde havalimanı personellerinin greve gitmesi var olan kaosu daha da kötü etkiliyor.


Avrupa genelinde havaalanı ve havayolu şirketleri çalışanlarının gittiği grevler yoğun yaz döneminde büyük aksamalara neden oluyor. İspanya, İtalya ve İngiltere'de yer hizmetlerinden, kabin personeli ve pilotlara kadar farklı alanlarda çok sayıda çalışan iş bırakma eyleminde bulundu.

Fazla mesai yaptıkları ve yeterli ödeme almadıklarını belirten yer hizmetleri ve kabin görevlilerinin yanı sıra pilotlar son birkaç aydır iş bırakma eylemi yapıyor.

Havaalanında istihdamın oldukça istikrarsız olduğunu belirten Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonu Hava Taşımacılığı Başkanı Eoin Coates, yer görevlilerinin şartlarının uzun yıllardır kötüleştiğinin altını çiziyor.

Euronews’te yer alan habere göre, Coates, "Sık sık greve gidilen Belçika, İspanya ve İtalya'da işçilerin Covid sözleşmelerine geçirildiğini ve maaşlarında kesintiler yapıldığını görüyoruz," ifadelerini kullandı.

Havayolu ve havaalanı çalışanlarının düşük maaş ve serbest çalışma nedeniyle zorlandığını ifade eden Coates, grevlerden sonra şirketlerin müzakereyi kabul ettiğini ama henüz çözüme ulaşan bir şey olmadığını ifade etti. Bu nedenle grevlerin devam etmesi de bekleniyor.

EasyJet pilotları ağustos ayında 9 gün greve gideceklerini açıkladı.

Portekiz'de ANA şirketi çalışanları 19-21 Ağustos tarihlerinde greve gidecek.

Ryanair çalışanları da önümüzdeki 5 ay boyunca düzenli iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu



Bu Haber 09.08.2022 - 14:07:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.