Avrupa Birliği aşı sertifikasını bir yıl daha uzatacak

Avrupa Birliği aşı sertifikasını bir yıl daha uzatacak

Pandemi döneminde Avrupa içindeki ve Avrupa dışına seyahatlerde önemli rol oynayan aşı sertifikasının bir yıl daha uzatılması planlanıyor.


TurizmGüncel- Dış Haberler

Avrupa Birliği'nin, 1 Haziran 2021 tarihinde hayata geçirdiği koronavirüs sertifikasını 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatmayı planladığı açıklandı. Bireyler mağazalara, müzelere, restoranlara gitmek veya seyahate çıkmak için Avrupa Birliği genelinde geçerli olan QR kodlu sertifikaları kullanıyor. Sertifikalar bireyin aşı, iyileşme veya PCR test sonucuna ilişkin veriler barındırıyor.

Pandeminin 30 Haziran'a kadar bitmeyeceğini ve yeni mutasyonların ortaya çıkabileceğini göz önünde bulunduran Avrupa Komisyonu, şimdi sertifikanın bir yıl daha (30 Haziran 2023) uzatılmasını önerdi.

Avrupa Komisyonu'nun önerisi Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanırsa, aşı sertifikası kullanımı bir yıl daha uzayacak.

Avrupa Birliği Adalet Komiseri Didier Reynders, "Pandeminin ne yönde seyredeceğini bilemeyiz. Ancak her yerde tanınan ve işlevsel olan sertifikanın devam etmesini sağlayabiliriz. Uzatılmazsa birlik içindeki farklı uygulamalar kafa karışıklığı yaratabilir." dedi.



Bu Haber 07.02.2022 - 14:20:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.