''Destekler devam etmeli''

''Destekler devam etmeli''

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, koronavirüse karşı açıklanan ekonomik istikrar önlemlerinin yenilenip güçlendirilerek devam ettirilmesi gerektiğini savundu.


''Konaklama ve yeme-içme sektörlerinde talep yüzde 80-90 düştü''

Koronavirüsün etkilerinin devam ettiğini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, ikinci dalga riskinin de dikkate alınması gerektiğini söyledi. Hanehalkı tüketiminin yüzde 26 düştüğü bugünlerde, konaklama ve yeme-içme sektörlerinde yüzde 80-90 arasında talep düşüşü yaşandığını ifade eden Davut Çetin, ''Turizme bağlı sanayi ve hizmet sektörleri, eğitim hizmetleri de daha fazla destek ihtiyacı içerisindedir. Bu nedenle COVİD-19 etkisine karşı ekonomik istikrar önlemleri yenilenerek, güçlendirilerek devam etmelidir. Bu sektörlerimizde kapasite azaltmanın getireceği maliyetleri dikkate alarak talebi destekleyici KDV ve ÖTV indirimleri, kira ve sabit giderlere destek, vergi-kredi-prim ödeme sürelerinin yeniden uzatılması gibi yeni önlemler gereklidir.'' dedi.

''Her turizm bölgesi ayrı ayrı ele alınmalı''

Antalya turizminde yaşanan bir daralmanın Türkiye ekonomisini de etkilediğini belirten Çetin, ''Ülkeye net Döviz girişi sağlayan turizm sektörünü ayakta tutacak her tür önlem ve desteğe ihtiyaç vardır. Bu kapsamda her turizm bölgesini ayrı ayrı ele almak, bazı bölgelerimizde tesislerimizi bir sağlık ve eğitim kampı haline getirmek, bazı bölgelerimizde ürün değişikliğine gitmek, bazı tesislerimizde renovasyon yatırımlarını teşvik etmek ele alınması gereken konulardır.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 12.05.2020 - 11:10:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Eray Yalın 12.05.2020 - 02:48

    Ne desteğinden hangi destekten bahsediyor bu Atso Bugün bankadan olumsuz cevabı aldık ve cevremde olumlu cevap alan henüz yok bu destekler kime veriliyor anlamış değilim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.