ATOR'dan açıklama: TL'deki değer kaybı tatil fiyatlarını etkiler mi?

ATOR'dan açıklama: TL'deki değer kaybı tatil fiyatlarını etkiler mi?

Rusya Tur Operatörleri Birliği, Türk lirasında yaşanan değer kaybının tur fiyatlarını etkilemeyeceğini açıkladı.


Rusya Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) dış turizmden sorumlu başkan yardımcısı Artur Muradyan, son günlerde Türk lirasında yaşanan rekor değer kaybının tur fiyatlarına nasıl yansıyabileceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TASS haber ajansına konuşan Muradyan, Türk lirasındaki değer kaybının yeni olmadığını vurgularken, “Son yıllarda devam eden liradaki değer kaybı açısından bakıldığında şu anda turizm fiyatlamalarına bu yönde bir etkisi olmayacaktır. Bu otelcilerin hesaplamalarını euro üzerinden yapmalarından kaynaklanmaktadır” dedi.

GazetemRu’un aktardığına göre, Türk otellerin fiyatları euro cinsinden ayarladığına değinen uzman, bu politikanın onları döviz kurlarındaki iç dalgalanmalardan koruduğunun altını çizdi.

Muradyan, öte yandan uzun vadede liranın yabancı para birimlerine karşı değer kaybetmesinin maliyeti etkileyebileceğini de kaydederken, “Her şey, Türkiye’nin üstesinden gelmeye çalıştığı enflasyonun dinamiklerine bağlı. Büyümeye devam ederse, turların maliyeti artacaktır. Fiyatlar lira üzerinden yapılsaydı, son aylarda ucuzlayabilirdi. Ancak böyle olmadığını hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk lirası, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının Mart 2021’den bu yana ilk kez faiz oranlarını artırma kararının ardından ABD doları ve euro karşısında rekor düşüşünü sürdürüyor.



Bu Haber 24.06.2023 - 08:43:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.