ATOR Başkanı Maya Lomidze'den Rus turistlere Covid-19 uyarısı

ATOR Başkanı Maya Lomidze'den Rus turistlere Covid-19 uyarısı
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze, Türkiye'ye gelecek Rus turistleri 'genişletilmiş Covid-19 sigortası' almaları konusunda uyardı.

Rusya ile Türkiye arasında uçuşların başlaması öncesinde Moskova Ajansı'na açıklamalarda bulunan ATOR İcra Kurulu Başkanı Maya Lomize, olası riskler konusunda uyarılarda bulundu. Türkiye’ye vardıktan sonra ve pasaport kontrolü öncesinde yolcuların koronavirüs semptomları olup olmadığının kontrol edildiğini belirten Maya Lomidze, ''Covid-19 şüphesi varsa, yalnızca hastalık belirtileri olan kişiyi değil, onun yanında oturan kişiyi de karantinaya gönderiyorlar” dedi.

''Şiddetle tavsiye ediyorum''

TürkRus'un aktardığı habere göre, Türkiye’de koronavirüs şüphesiyle gözlem altında tutulan kişilerin bu süre boyunca tüm masraflarının kendileri tarafından karşılanması gerektiğine işaret eden Lomidze, “Bu nedenle turistlerin genişletilmiş sigorta paketi almalarını şiddetle tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Lomidze, Türkiye’de iki hafta karantinada kalması gereken turistlerin günlük masrafının 100 euroya kadar çıkabildiğini söyledi.

Rus hava yolu şirketleri uçuşlara başlıyor

Öte taraftan Rus hava yolu şirketleri Türkiye uçuşlarına başlamaya hazırlanıyor. Rus S7 Airlines, Azur Air ve Ural Airlines şirketleri Türkiye ile 10 Ağustos itibarıyla uçuşları yeniden başlatacaklarını duyurdu. Moskova’nın Türkiye ile uçuşların yeniden başlatılması kararı sonrasında Rus havayolu şirketlerinden de bu yönde açıklamalar geliyor.

S7 Airlines tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 Ağustos’tan itibaren Türkiye ile uçuşlara başlanacak. Moskova’dan Antalya ve Dalaman’a düzenli uçuşlar için biletler satışa açıldı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Antalya uçuşları günde iki kez, Domodedovo Havalimanı’ndan 06.05 ve 13.55’te yapılacak. Moskova-Dalaman uçuşu da haftada üç ilâ yedi kez düzenlenecek. Uçuşlar Airbus A320 uçağıyla gerçekleşecek.

Uçuşlar sırasında güvenlik konusunda ise ek hassasiyet gösterilecek. Uçaklar uçuş sonrasında zorunlu olarak dezenfekte edilecek, havalandırılacak, ilk yardım kitleri arasında maske de yer alacak.

Güvenli mesafe için biletler sistem üzerinde mümkün olduğu kadar, yolcular arasında boşluk kalacak şekilde düzenlenecek. Uçuş öncesinde yolculara antibakteriyel mendiller verilecek.

Azur Air charter uçuşlarıyla hizmet verecek

Azur Air’in açıklamasına göre, 10 Ağustos itibarıyla Moskova’dan Antalya, Bodrum ve Dalaman’a charter uçuş programı başlatılacak. Yekaterinburg’dan Moskova’ya yapılacak düzenli uçuşlar, Moskova’dan Türkiye’ye charter uçuşların gerçekleştirileceği saatlere uygun olarak düzenlendi. Benzer bir aktarma programı Yekaterinburg’dan Türkiye’ye olduğu gibi, Türkiye’den Yekaterinburg yönü için de belirlendi.

Diğer yandan şirket ağustos ayında ilk kez Koltsovo’dan Vnukovo’ya günlük olarak uçuşlar gerçekleştirecek. Söz konusu uçuşlar 10 Ağustos’tan itibaren Yekaterinburg çıkışlı olarak planlanıyor. Uçuşlar 215 yolcu kapasiteli Boeing 737-900 uçağıyla düzenlenecek.

Ural Airlines üç kentten Antalya, Dalaman ve Bodrum’a uçacak

Ural Airlines’ın açıklamasında da 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum’a uçuşların başlayacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, şirket Moskova’daki Domodedovo Havalimanı’ndan, St. Petersburg ve Rostov-na-Donu’dan uçuş düzenleyecek.

Charter uçuşları için biletler TUI ve Coral Travel tarafından alınıyor. Türkiye için biletler seyahat paketi üzerinden satın alınabiliyor.



Bu Haber 30.07.2020 - 11:58:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.