ATOR açıkladı: İşte Rus turistlere en bağımlı ülkeler

ATOR açıkladı: İşte Rus turistlere en bağımlı ülkeler

Rusya Tur Operatörleri Birliği  yayınladığı raporla Rusya'ya en çok bağımlı ülkeleri açıkladı.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Mabrian Technologies tarafından yapılan araştırmalara atıfta bulunarak Rusya'dan gelecek turistlere bağımlı olan ülkeleri açıkladı.

Rus turiste en bağımlı ülkeler

GazetemRu' da yer alan habere göre önümüzdeki 6 ay içerisinde Rus turistlere ev sahipliği yapacak avantajlı ülkeler arasında birinci sıradaki Türkiye’yi Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır takip etti. ATOR, bu ülkelerin Rus turistlere bağımlı ülkeler arasında yer aldığını belirttiği açıklamasında, öte yandan Almanya, Yunanistan ve Günay Kıbrıs Rum Kesimi’nin turizm faaliyetlerinde Rus turistlere biraz daha az bağımlı olduğunu açıkladı.

Avrupalı oteller de mali kayıplarla karşı karşıya

Öte yandan İngiliz The Telegraph Gazetesi köşe yazarı Nick Squires ise Avrupa’daki tatil merkezlerinin Rusların yokluğu nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini yazdı.Rus turistlere bağımlı bazı tatil destinasyonlarında büyük mali kayıplarla karşı karşıya kalındığını vurgulayan Squires, “Avrupa’daki oteller Rusların yokluğunu telafi etmek için İngiltere, İskandinavya, Almanya ve  İsrail’den tatilcileri çekmek için önlemler alıyor. Bu ülkelere tatil amaçlı gelen Ruslar, geleneksel olarak çok para harcardı.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Squires, turizm gelirleri ellerinden alınan ülkelerin geleceğinin belirsiz olduğuna dikkat çekti.



Bu Haber 11.05.2022 - 10:06:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.