ATM 2023’ün gündeminde Türkiye’deki otel fiyat artışları var

ATM 2023’ün gündeminde Türkiye’deki otel fiyat artışları var

Araiban Travel Market'e katılan ve Orta Doğu ile çalışan birçok Rus tur operatörünün müşterilerini Türkiye’de artan otel fiyatları nedeniyle BAE’ye yönlendirdiği belirtiliyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Dubai, bu yıl 30. kez düzenlenen Araiban Travel Market'e (ATM 2023) ev sahipliği yapıyor.

Tourdom.Ru ise Orta Doğu ile çalışan Rus tur operatörlerinin çoğunluğunun temsilcilerinin fuarda yer aldığını yazdı.

1-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Rus tur operatörlerinin müşterilerinin bir kısmını otel fiyatlarının büyük ölçüde artığı Türkiye yerine Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönlendirdiği belirtiliyor. 

Uzmanlara göre, BAE için daha iyi teklifler varken birçok turist psikolojik olarak Türkiye için bu kadar meblağ ödemeye hazır değil.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Al Khalidiah Turizm Şirketler Grubu Başkanı Sirak Muradyan, "Türkiye ve BAE’de bulunan benzer seviyedeki otellerde tatilin maliyeti iki hatta üç kat farklılık gösteriyor. Türk otelcilerin fiyat politikası BAE'li meslektaşlarının elinde. BAE aslında yıl boyu süren bir turizm destinasyonu haline geldi. Baharın başlamasıyla birlikte başvuru sayısı azalmıyor ve bu yönde faaliyet gösteren havayollarının neredeyse hiçbiri trafiği azaltmıyor. Birçok gezgin, fiyatların çok daha düşük olduğu yaz aylarında yüksek profilli otellerde dinlenme fırsatından yararlanmak istiyor." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 04.05.2023 - 20:26:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.