AtlasGlobal'in ne kadar teminatı var, bilet paraları ödenecek mi?

AtlasGlobal'in ne kadar teminatı var, bilet paraları ödenecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, uçuşlarının 21 Aralık’a kadar durduran AtlasGlobal’le ilgili açıklama yaptı.


Bakanlığın bütçesi üzerinde görüşmeler yapılan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Cahit Turhan, AtlasGlobal ile ilgili soruya da cevap verdi. Turhan, AtlasGlobal'in teminat tutarının 500 bin dolar olduğunu açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Bakan Turhan, sivil havacılık kurallarına göre uçuşlarını durduran, uçuşu durdurulan veya ruhsatı iptal edilen havayollarının SHGM’de mevcut olan teminatlarının nakde çevirilerek, yolcuların diğer havayollarıyla tarifeli seferler için 5 günlük, tarifesiz seferler için 10 günlük sürede taşınmasının mümkün olduğunu söyledi.

Turhan, AtlasGlobal’le ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Şu nda mağdur olanların mağduriyetlerini gidermeye öncelikli olarak yoğunlaştık onu halledeceğiz. Atlas’la ilgili onlarla da görüşüyoruz. Süreli olarak bu operasyonu durdurduklarını söylüyorlar. Görüşüp vaziyet alacağız. bizim için önemli olan yolcuların mağduriyetlerinin giderilmesi. Şu anda herhalde 500 bin dolar civarında teminatları var. Yolcuların mağduriyetlerini gidermeye çalışacağız.”



Bu Haber 29.11.2019 - 08:56:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ORHAN KÖKEL 01.12.2019 - 05:45

    Bu gün uçuşum 4 aralıkta dönüşüm vardı bu günkü uçuşuma thy.den 200 tl ist.a bilet aldım..donusede 150 tl.verdim ayrıca 8 ocak a atlad san bilet aldım ne olacak bu paralar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.