AtlasGlobal’e tepkiler çığ gibi büyüyor, binlerce yolcu mağdur

AtlasGlobal’e tepkiler çığ gibi büyüyor, binlerce yolcu mağdur

21 Aralık tarihine kadar tüm uçuşlarını durdurduğunu açıklayan AtlasGlobal’e sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor.


TurizmGüncel

AtlasGlobal’in uçuşlarını aniden durdurmasının ardından şirketin twitter hesabına adeta mesaj yağdı. Mağdur olan yolcular, bir anda böyle bir kararın verilmesi karşısında neye uğradığını şaşırırken, bazı yolcular ise şirketin birkaç saat öncesine kadar ‘kara cuma’ kampanyası için indirimli bilet reklamları yapıldığını ve mailing gönderildiğini belirtti. Yolculardan bazıları haberi, uçuş için gittikleri İstanbul Havalimanı’nda öğrendi. AtlasGlobal ofisinin kapalı olduğunu gören çok sayıda yolcu bilgi almak için aradıkları AtlasGlobal çağrı merkezine de ulaşamadı.

Şirketin tepe yönetimi ile bir toplantı yapan Murat Ersoy'un, aniden bu kararı açıkladığı öğrenildi. Yani uçuşların durdurulacağını şirketin üst yönetimi bile bilmiyordu. Ersoy'un 21 Aralık tarihine kadar şirket için finansman bulmaya çalışacağı belirtiliyor. Söz konusu finansmanın bulunamaması durumunda ne olacağı ise bilinmiyor..

Yurt için hatlarda büyük ölçüde çekilen AtlasGlobal, ağırlığı charter uçuşlarına yurt dışı tarifeli seferlere vermişti. Kış sezonu için charter ayağında büyük aksama beklenmezken, İsrail, Irak, İran, Kazakistan vb uçuşlarda yaşanan boşluğun nasıl doldurulacağı da soru işareti. Bilindiği üzere bu hatlardan bazıları sadece AtlasGlobal'in uçtuğu hatlar olma özelliği taşıyor.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, AtlasGlobal'in uçuşlarını durdurmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Bakanlığın açıklamasında, "Atlas Global Havayolları, 21 Aralık 2019 tarihine kadar tarifeli uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştır. Firma, söz konusu dönem içinde uçuşunu yapamayan yolcularla ilgili bilgileri 15 Aralık 2019 tarihine kadar tespit ederek, söz konusu süreç nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri gidereceğini bildirmiştir. Atlas Global Havayolları’nın belirttiği süre içerisinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, Bakanlığımızca yakından takip edilecektir" denildi.

İşte Sosyal medyada AtlasGlobal’e dönük tepkilerden bazıları:



Bu Haber 27.11.2019 - 08:53:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Reyhan Korkmaz 11.01.2020 - 07:28

    Allah askin aypmayin bizi kackeredaha magdur edeceksiniz ucuslarimiz basladi diye tekrar biletelrimiz aktiv hale getirmek icin birsuru para odedik yaziktir ⁰gunahtir yapmayin yaaa bu kacinci biletimiz ve geri donusu olmuyor herkesin kazancina gore bir butcesi var birikimi var geliri var ne istiyorsunuz bu insanlardan bizi magdur etmeyin tum aldigimiz ucusu olmayan biletelrimizin geri iadesini talep ediyoruz lutfen yaa????

  • Gülden.acun 17.12.2019 - 06:05

    Satın.yetkili.12.12.2019.paris.istanbul.bileti.almistim.hastam.vardi.fakat.ucuslari.durdunuz.lütfen.bilet.parasini.geri.iade.ediniz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.