AtlasGlobal iflasında kaybeden çalışanlar mı olacak?

AtlasGlobal iflasında kaybeden çalışanlar mı olacak?
İflas başvurusu yapan AtlasGlobal'de, parasını en son alacakların işçiler olduğu belirtildi.

Uzun süren finansal krizin ardından iflas başvurusunda bulunan AtlasGlobal'in hava meydanlarına, akaryakıt şirketlerine, bankalara, gıda tedarikçilerine, işçilere ve bilet satıp uçuramadığı yolculara milyonlarca dolar borcu bulunuyor. TurizmGüncel'in sektör kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, şirketin borcu 200 milyon dolar civarında.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) eski genel müdür yardımcısı Oktay Erdağı ''Atlasglobal’in iflasının ardından: “Önce yolcular taşınacak, ardından devlete borçlar ödenecek, para kalırsa da çalışanların alacakları kapatılacak” açıklamasında bulundu.

Haber Türk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, SHGM eski genel müdür yardımcısı Oktay Erdağı, havayolu şirketlerinin SHGM’ye 500 bin dolar teminat mektubu sunduğunu belirterek, “Devlet, gerekirse teminatı irat kaydedecek veya iflas masasına gönderecektir. Bu parayla öncelikle taşınmayan yolcuların taşınması sağlanacak. Sonra, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne olan borçları ödenecek. Para kalırsa da çalışanların alacakları kapatılacak” dedi.

Sözlerine “Terminal işletmecileri, yer hizmeti verenler ve diğer işletmeler alacaklarını tahsil etmek için iflas masasına başvuracak” diye devam eden Erdağı Atlasglobal’in mülkiyetinde herhangi bir uçağın bulunmadığına işaret ederek, “Şirketin, kiraladığı uçaklar vardı. Bunların önemli bir bölümü daha önce gitti. Son 2 uçağın da gönderildiği söyleniyor” diye konuştu.



Bu Haber 17.02.2020 - 09:30:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.