AtlasGlobal iflas mı ediyor, kurtarılıyor mu?

AtlasGlobal iflas mı ediyor, kurtarılıyor mu?

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine dikkat çekerek, ‘AtlasGlobal iflas mı ediyor, kurtarılıyor mu?’ İfadelerini kullandı.


Hiçbir resmi açıklama yapmadan faaliyetlerini durduran  ve iflas kararı aldığı belirtilen AtlasGlobal ile ilgili tartışmalar devam ediyor. 

AtlasGlobal!’in 780 milyon lira borç bırakarak iflas ettiğini belirten Sözcü gazetesi Serpil Yılmaz, ‘’Perde arkasına geçelim. Gerçekten iflas mı ediyor, yoksa kurtarılıyor mu?’’ ifadelerini kullandığı yazısında, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet Tevfik Nane ile Murat Ersoy‘un Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü (SHGM) ziyaret ettiğine dikkat çekerek, ‘’Belli ki bürokrasiyi ikna ediyorlar.’’ İfadelerini kullandı. 

6 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de, SHY-6A  olarak tanımlanan, “Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldığını hatırlatan Yılmaz, şu ‘’Madde 3: “(2) Bu yönetmeliğin 15'inci ve 16'ncı maddelerine göre ruhsatlandırılmış işletmelerin bütün aktif ve pasiflerini diğer bir işletmeye devretmesi sonucunda işletme ruhsatının iptal edilmesi halinde bu yönetmeliğin 19'uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında genel müdürlüğe sunulan teminat mektubu devralan işletmeye iade edilir.” şeklindeki değişiklik için, ‘’Bu maddenin Türkçesi, tasfiye edilen ya da iflas eden bir havayolu şirketinin hakları yeni şirkete devredilebiliyor.’’ İddiasını ortaya attı. 

Serpil Yılmaz, yazısının devamında şu noktalara dikkat çekti:

‘’Murat Ersoy Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 16 Nisan 2020 tarihinde yapılacak iflas duruşmasında, ‘Tasfiyemi talep ediyorum’ da diyebilir.

Yönetmelikte yapılan bu değişiklikle, yolcu taşımacılığında 15 yaşından büyük uçağı filoya katma imkanı verildiği gibi SHGM'ye verilen 500 bin dolarlık teminat da tasfiye edilen ya da iflas eden şirkete aktarılabilir.

26 Kasım 2019'da mali krize giren Atlas Global'in iflas başvurusunu, SHGM'nin 14 Şubat 2020 tarihli Twitter mesajından öğrenmiştik.

Bu tarihten 2 gün önce de Atlas Global tüm uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.’



Bu Haber 09.03.2020 - 07:54:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.