ATG Hotels’in yeni CEO’su Hakan Çiftçioğlu oldu

ATG Hotels’in yeni CEO’su Hakan Çiftçioğlu oldu
Anex Tourism Group’un konaklama sektöründeki temsilcisi ATG Hotels’in yeni CEO’su, Hakan Çiftçioğlu oldu. Daha önce Anex Tour’da COO (operasyon müdürü) olarak görev yapan Hakan Çiftçioğlu, ATG Hotels’in büyüme hedeflerini açıkladı.

Anex Tour’un yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını yönetti

Anex Tourism Group’u, konaklama sektöründeki markası olan ATG Hotels’i Hakan Çiftçioğlu’na emanet etti. Daha önce Anex Tour’da Chief Operating Officer (COO) görevini başarıyla yürüten Çitfçioğlu, ATG Hotels’in yeni CEO’su oldu. 1989 yılında turizm kariyerine Besim Tibuk ile birlikte adım atan Çiftçioğlu, 1993 yılından sonra Sentez Turizm A.Ş.’nin 17 yıl boyunca Türkiye Genel Koordinatörlüğü’nü yürüttü. Sonrasında 2 yıl TUI Rusya’ya yönetim danışmanlığı görevinden bulunan Hakan Çiftçioğlu, ardından Neşet Koçkar’ın sahibi olduğu Anex Tour’da kariyerine devam etti. Anex Tour’da COO görevini yürüten Çiftçioğlu, Anex Tour’un tüm yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını yönetti.

''Otel sayımızı artırmak ve çeşitlendirmek istiyoruz''

Tourism Today'e konuşan Hakan Çiftçioğlu, Anex Tourism Group’un, konaklama sektörüne büyük önem verdiğini kaydetti. ATG Hotels bünyesindeki markalar ile otelcilikte büyümek istediklerini söyleyen Çiftçipğlu, “Sadece Türkiye değil, farklı coğrafyalarda büyümek istiyoruz. Otel sayımızı artırmak ve çeşitlendirmek istiyoruz. Sadece Resort anlamında yatırımlar yapmayacağız. Şehir otelciliğinde de yatırım yapmak için araştırmalar yapıyoruz. Biz yeniliklere açık bir grubuz. Bu nedenle değişik konseptler ve Z kuşağı ile ilgili fizibilite çalışmalarımız var. Bunların hepsini uygulanabilir şekilde, hayata geçirmek için araştırma içindeyiz ve bunları da hayata geçireceğimizden emin olduğumuz için kapsamlı bir kadrolaşma çalışmaları içindeyiz” dedi.

Sektöre yetişmiş personel kazandırmak istiyoruz

Pandemi döneminde birçok konuyu daha sakin düşünme fırsatı yakaladıklarını ve bu dönemde birtakım gerçeklerle yüzleştiklerini belirten Çitfçioğlu, “Bence bunlardan en önemlisi şu anda bütün otelcilerin en yoğun şekilde sıkıntısını çektiği bir konu olan personel sıkıntısıdır. Pandemi döneminde şunu gördük: Biz, tüm sektörde faaliyet gösteren turizmciler olarak kriz dönemlerinde ayakta kalacak bir insan kaynakları politikası üretememişiz. Pandemi döneminde sektörü bırakanlar ve başka işlere yönelenler oldu. Dolayısı ile ATG Hotels olarak önümüzdeki dönemde en ciddiye aldığımız konulardan biri insan kaynakları ve insan kaynaklarının gelişim eğitimleri olacak. Bunu da akademi mantığı ile yapmak istiyoruz. Bu vesile ile ekip arkadaşlarımıza, değerli çalışanlarımızda, markalarımıza duydukları aidiyet duygusunu artırmayı planlıyoruz. Bizler ATG HOTELS olarak bu stratejik planlama ile sadece kendimiz için değil turizm sektörüne daha kalifiye ekip arkadaşları kazandırmayı planlıyoruz. 30 yıllık turizm hayatımda şunu gördüm: İnsan yetiştirdiğiniz zaman daha rahat oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Krizlerden daha az etkileniriz

Pandemi ile birlikte birçok farklı yatırımcı ve şirketin, yatırım planlamalarında değişiklik yaptığını hatırlatan Hakan Çitfçioğlu, Pandemi’nin ATG Hotels’in büyüme hedeflerini değiştirmediğini söyledi. Çiftçioğlu, “ATG Hotels’in büyüme hedefinde bir değişiklik yok. Hedefimiz aynı ama yolumuz farklı olacak. Bu dönemde misafir çeşitliliğinin ne denli önemli olduğunu anladık. Rusya, Türkiye için çok önemli ve olması gereken bir pazar. Ancak otelcilik yapabilmemiz için misafir çeşitliliğimizi artırmalıyız. Herkese açık bir destinasyon haline gelmeliyiz. Bunu sağlarsak krizlerden daha az etkileniriz diye düşünüyorum” dedi.

Konaklama sektöründe dünya genelinde büyümek istiyoruz

“Biz ATG Hotels markaları olan Selectum ve Asteria ile iyi ve sürdürülebilir bir konaklama işletmeciliği yapmak istiyoruz” diyen Hakan Çiftçioğlu, “Konaklama işletmeciliğin de sadece Türkiye’de değil farklı coğrafyalarda da yer almak istiyoruz. Otelcilik anlayışını bu vizyonla büyütürseniz çeşitlendirebilirsiniz de. Şehir oteli de açabiliriz, resort otelcilikte farklı kulvarlarda da inovatif projeler de yaratabiliriz. Bunların hepsi mümkün... Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Neşet Koçkar, çok hızlı karar verebiliyor. Bu yüzden ATG Hotels olarak her türlü büyüme hızına ve kadroya sahibiz. Yatırımlara hızlı karar verebiliyoruz. Örneğin; Vietnam’da bir otel işletiyorduk, 6 ay içinde bu ülkedeki otel sayımız 4 oldu. Ana stratejimizin şu: Konaklama sektöründe dünya genelinde büyümek istiyoruz” diye konuştu.


Bu Haber 19.07.2021 - 17:48:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • sedat 25.07.2021 - 04:12

    sektörün personel sıkıntısı olduğunu pandemi döneminde mi anlamışlar, doğrumu anladım acaba ) inşallah bir çözüm bulurlar, sektör bunu anlayana kadar zaten kimse kalmayacak, 54 kişilik Akdeniz ünv. turizm otelcilik sınıfımızdan 5 kişi kalmadı sektörde maalesef, çözüm basit ama hiçbiriniz kılınızı kıpırdatmıyorsunuz, arzu ederseniz 1 saatinizi bana ayırır ve samimi olursanız sizinde bildiğiniz ama bilmemezlikten geldiğiniz çözümü sizlere anlatırım

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.