Atatürk Havalimanının kapatılmasını garantileyen belge ortaya çıktı

Atatürk Havalimanının kapatılmasını garantileyen belge ortaya çıktı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile İstanbul Havalimanı ihalesini kazanan şirketler arasında yapılan yazışmalar, Atatürk Havalimanının kapatılacağına dair garanti verildiğini gösteriyor.


İhalesi 26 milyar 139 milyon dolara Cengiz, Kolin, Kalyon, Limak ve Mapa ortaklığına verilen İstanbul Havalimanı ihalesinden 2 ay önce, DHMİ ile ihaleyi kazanan firmalar arasında yapılan yazışmada, Atatürk Havalimanının tarifeli seferlere kapatılacağının açık ve net olarak kayıtlara geçtiği ortaya çıktı.

"25 yıllık işletme süresi boyunca İstanbul'a yeni bir havalimanı planlanamayacak"

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, önemin DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve yardımcısı Mehmet Ateş'in imzasının yer aldığı belgede “İstanbul Yeni Havalimanı Projesi İhalesi (Zeyilname)” konu başlığıyla, idareye yöneltilen birtakım sorulara, “İstanbul Yeni Havalimanının işletme dönemi boyunca İstanbul Anadolu Yakası'nda ve/veya Trakya bölgesinde planlanan yeni havalimanı projesi bulunmamakla birlikte, ihtiyaç bulunması halinde yeni havalimanı inşası ya da mevcut havalimanlarına ait kapasite artırımı yapılabilecektir. Ancak 25 yıllık işletme süresi boyunca İstanbul'a yeni bir havalimanı planlanamayacağı gibi, Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli seferler yapılmayacak, onun dışında özel uçakların bulunduğu Genel Havacılık Terminali faaliyetine devam edecektir. Ayrıca, bakım onarım hangarları ve kargo faaliyetlerine de İlgili Firmalarının talep etmesi halinde devam edilecektir.” yanıtı verildi.

Öte yandan, Cemal Kalyoncu Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan şirketlerin İGA'ya ilgi gösterdiğini açıkladı. İGA'nın yabancılara satışına kesin gözüyle bakılırken Atatürk Havalimanında pistlerinin de sürecin hızlandırılması için alelacele yapıldığı değerlendiriliyor.



Bu Haber 06.06.2022 - 09:54:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.