Atatürk Havalimanı kapandı, çatışma çıktı: Peki uçuşlar ne zaman başlayacak?

Atatürk Havalimanı kapandı, çatışma çıktı: Peki uçuşlar ne zaman başlayacak?
Dün akşam saatlerinde başlayan hareketlilik sonrası Esenboğa ile birlikte İstanbul hava sahası da uçuşlara kapatıldı. Atatürk Havalimanı önüne tanklar park ettti, ülkeye yolcu giriş çıkışı durduruldu.


Dün gece yaşanan olaylarda Türkiye hava sahası kapatılırken, Atatürk Havalimanı'nda da olaylar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyon kanalları üzerinden yaptığı çağrı üzerine binlerce kişi Atatürk Havalimanı'na akın etti. AirportHaber'de yer alan habere göre, askerler Atatürk Havalimanı'nın apronunda bulunan kuleyi ele geçirirken, askerlerin kulede olduğunu öğrenen öfkeli insanların aprona giriş yaptığı ve asker ile polisin telefon üzerinden irtibat kurduğu belirtildi.

POLİSLE ASKER ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

İlerleyen saatlerde polisin olaya müdahale ettiği, askerlerle polis arasında çatışma çıktığı öğrenildi. Havalimanında vatandaşların ve bölgede görevli personelin zarar görmemesi için anonslar yapıldı.

Kısa süren olaylar sonrasında kule polisin kontrolüne geçti.

OPERASYONLAR BAŞLIYOR

Sabah saatlerinde bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği, uçuş operasyonlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerüne normale döndüğü belirtildi.

Tüm uçuşların saat 06.00 itibariyle icra edilmesinin planlandığı belirtilen açıklamada yolcuların mağduriyet yaşamaması için THY web sitesinden uçuşlarını kontrol etmesi istendi.

Açıklamanın ardından İranlı Ata Airlines'ın 06 sefer sayılı uçağı Tebriz seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandığı haberi geldi. Airkule'nin haberine göre, Atatürk Havalimanı'na inişler de kısmi olarak yapılmaya başladı



Bu Haber 16.07.2016 - 10:16:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.