Aşı ve PCR testi zorunluydu, kruvaziyer gemisinde 48 vaka

Aşı ve PCR testi zorunluydu, kruvaziyer gemisinde 48 vaka

Royal Caribbean’a ait Symphony of the Seas isimli kruvaziyer gemisinin bir haftalık seyahati koronavirüs vakalarıyla sonuçlandı.


Royal Caribbean, 11 Aralık'ta Miami'den yola çıkan ve bir hafta sonra kente geri dönen gemide yolcu ve mürettebattan 48 kişinin koronavirüse yakalandığını bildirdi. Bu kişilerin yüzde 98'inin iki aşısını da yaptırdığı açıklandı.

Yapılan açıklamada yüzde 95'i iki aşısını da yaptırmış 6 bin 91 yolcu olduğu bildirildi. Seyahatte, 12 yaş ve üzeri bütün yolcuların iki aşısını yaptırması ve koronavirüs testinin negatif olması gerekiyordu. Aşı vurulamayacak kadar küçük çocukların da test yaptırması istenmişti.

Şirket, yolculuk sırasında bir kişinin testinin pozitif çıktığını ve geri kalan hastaların temaslı takibi sayesinde belirlendiğini kaydetti. 6 kişinin evlerine gönderildiğini belirten Royal Caribbean, diğerlerinin hızla karantinaya alındığını öne sürerek virüse yakalananların hastalığı ya asemptomatik olarak atlattığı ya da hafif geçirdiği iddia etti. Ancak bazı yolcular şirkete katılmıyor.

“Yeterli sağlık personeli yoktu”

Connor O'Dell ve nişanlısı James Johnson, 12 kişilik bir grupla Symphony of the Seas'te olduklarını söyleyerek 66 yaşındaki teyzesinin çok rahatsızlandığını ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti. 29 yaşındaki O'Dell herhangi bir doktorun veya hemşirenin, kadını detaylı muayene etmediğini ve testin yapılıp sonuçların çıkmasının 4 saat sürdüğünü iddia etti; "Hepimiz gemiye binmenin risklerini biliyorduk. Sorun şu ki bize sağlık personelinin yeterli olacağı sözü verilmişti ancak buna asla uyulmadı.”  Johnson da gruplarındaki 5 kişinin daha testinin pozitif çıkmasından sonra kendilerini karantinaya aldıklarını yine de kamaradan çıkabileceklerinin söylendiğini öne sürdü.

Royal Caribbean sözcüsü Lyan Sierra-Caro ise sağlık personelinin yetersiz olduğu ve koronavirüs protokollerinin ihlal edildiği iddialarını reddetti.



Bu Haber 20.12.2021 - 15:30:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.