‘100 eseri zimmetine al’ baskısı mı intihara götürdü?

‘100 eseri zimmetine al’ baskısı mı intihara götürdü?
Sözleşmeli personel olarak Gaziantep-Zeugma Müzesinde görev yapan arkeolog Merve Kaçmış'ın intihar etmesi ve mobbing iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı soruşturma başlatırken, intiharın arkasında, müze kayıt numarası bulunmayan 100 eserle ilgili olabileceği ifade ediliyor.


Zeugma Müzesi’nde arkeolog olarak çalışan Merve Kaçmış’ın intiharı olayındaki sır perdesi henüz aralanamadı.

Hürriyet’ten İdris Emen’in haberine göre Merve Kaçmış, intihar etmeden önce ''Ben yapmadım, masumum. Her yerde kameralar var izleyince göreceksiniz'' şeklinde bir not bıraktı.

Haberde yer alan detaylara göre Zeugma Müzesi’nde görevli olan bir arkeolog 2018’de açığa alındı. İtiraz üzerine 2019’de görevine geri döndü. Ancak geri dönen arkeolog, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne tayin edildi. Tayini çıktığı için üzerine zimmetli olan 9 bin eserin başka bir memura devredilmesi gerekiyordu. Bu 9 bin eserden 100’ünün müze kayıt numarası bulunmuyordu. Müze yönetimi aynı müzede görevli arkeolog Merve Kaçmış’tan, eserleri en kısa sürede kendi zimmetine almasını istedi.

‘Kayıt numarasız 100 eseri zimmetine alması istendi’

Arkeolog Merve de kayıt numarası olmayan eserleri müze kayıt defterinde yer alan eserle karşılaştırdıktan sonra devralacağını söyledi. Ancak iddiaya göre müze yönetimi numarasız 100 eserin karşılaştırılması yapılmadan zimmet edilmesi için Merve Kaçmış’a baskı uyguladı. Buna göre Merve kendisine uygulanan mobbinge dayanamayıp Diyarbakır’da yaşadığı apartmanın sekizinci katından atlayıp intihar etti.

İntihar notu bulanık bir yazıyla yazılmış

İntihar olayı sonrası ailenin vekaletini alan Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi dün savcılık soruşturmasına vekaletini sundu. Soruşturma dosyasında yer alan evrakların bir örneğini aldıklarını söyleyen ailenin avukatı Aslı Pasinli, Merve Kaçmış tarafından intihardan önce yazılan ve soruşturma dosyasına giren bir not olduğunu belirtti. Pasinli, “Merve’nin intihardan önce bırakmış olduğu notu dosya içinden gördük. Fakat yazı oldukça bulanıktı. Ama notta işyerine bir atıf olduğu açık ifadelerden belli. İlk cümlesi ‘Ben yapmadım, masumum. Her yerde kameralar var, izleyince göreceksiniz’ diye başlayan ve işyerinde yaşanan olaya ilişkin 4-5 cümlelik bir not. Devam eden cümleler okunamıyordu. Yazının çözümlenmesini de talep edeceğiz” dedi.

Bakanlık soruşturma başlattı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Merve Kaçmış’ın ölümüne ilişkin soruşturma başlattı. Bakanlığın açıklamasında olayla ilgili bazı personelin görevden uzaklaştırıldığı vurgulanarak, “Konu, tüm detaylarıyla takip edilmektedir.” denildi. Haberin devamı>>>



Bu Haber 17.01.2020 - 09:47:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet yemez 17.01.2020 - 12:14

    Turk insan tarihin hicbir doneminde bu kadar hirsiz ve ahlaksiz olmadi. Adama is veriyorsun ilk gunden calmaya basliyor , ortalik cok kotu .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.