Areles Turizm’den haciz açıklaması

Areles Turizm’den haciz açıklaması
Tez Tour’un incoming şirketi Areles, Kilit Global tarafından şirkete haciz uygulandığı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Kilit Global’in Alkan Turzim’deki alacaklarını tahsil etmek amacıyla Tez Tour’un incoming şirketi Areles Turizm’e haciz uyguladığı iddialarına ilişkin şirketten açıklama geldi. Açıklamada, Areles’in Alkan Turizm ile hiçbir organik bağının olmadığı ileri sürüldü.

Şirket tarafından yapılan açıklama şöyle:

Tekzip talep edilen internet haber sitesi ve diğer bir kısım sitelerde, Kilit Global A.Ş isimli şirketin Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş isimli şirketten olan alacakları ve şirketimizin bu şirket ile olan sözde organik bağı sebebiyle haciz işlemi uyguladığına dair haberler nedeniyle kamuoyuna aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması zarureti doğmuştur.

Şirketimiz mevzuata uygun olarak kurularak faaliyetlerini sürdüren bağımsız bir ticaret şirketi ve seyahat acentesi olup, haberlerde iddia edilenin aksine şirketimizin Alkan Grup Turizm A.Ş isimli şirketle herhangi bir organik bağı bulunmadığı gibi, bu şirketin borçları ile de hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Şirketimizin haberde adı geçen Kilit Global A.Ş isimli şirkete hiçbir borcu bulunmamaktadır. Şirketimizin iddia edilen borçtan sorumlu olmasını gerektiren herhangi bir mahkeme kararı veya hukuki sebep de bulunmamaktadır. Habere konu haciz işlemi mahkemece verilen tedbir kararına rağmen ve bu hususta devam eden yargılama sonucu beklenmeden haksız bir şekilde amaca ulaşma çabasından ibarettir. İşyerinde bulunan masa ve sandalyelere yönelik icra edilen ve alacağın tahsilinden ziyade ticari itibarı zedeleme yönelik olduğu son derece açık olan söz konusu işlemler nedeniyle gerekli yasal başvurular yapılmış olup, sonucu kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır. Haber değeri bulunmayan ve karalamaya yönelik haciz ve benzeri iddia ve söylentilere itibar edilmemesini temenni eder, bu tip girişimlere hukuk nezdinde de izin verilmeyeceğinin bilinmesini isteriz.

Tekzip talebine konu haberlerin olayın hemen akabinde servis edilmesi, haberlerde ne gazetecilik ne de gündelik kullanımda yeri bulunmayan “organik bağ” ibaresinin özellikle kullanılması bu haberlerin aynı haksız amaç doğrultusunda servis edildiğinin ve devam eden davalarda delil yaratılmak istendiğinin açık göstergesidir. Haberde ismi geçen Kilit Global A.Ş 2015 yılından bu yana birden fazla tur operatörünün incoming faaliyetini yürütmekte olup, bu yönü ile şirketimiz ile adı geçen şirket arasında bir fark bulunmamaktadır. Bununla birlikte kamuoyu ve turizm camiası 2015 yılından bu yana borçlu şirketin gayrimenkullerinin, araçlarının ve bir bütün olarak ticari organizasyonun kim tarafından devir alındığını, nasıl kullanıldığını ve gerçekte kimin borçlu şirket ile organik bağ içerisine olduğunu elbette bilmektedir. Bu ve benzeri haberlerin amaçlananın tam aksine tesir yaratacağına inancımız tam olup, bu hususu kamuoyu ve turizm camiasının takdirlerine bırakıyoruz.

Şirketimiz pandemi ortamı ve turizm camiasının karşılaştığı tüm zorluklara rağmen 2021 yılında partnerleri ile birlikte başarılı bir turizm sezonu geçirmiş olup, emin adımlarla ticari hayat ve yoluna devam etmektedir. Şirketimizin faaliyetlerinde, ticari ilişkilerinde, müşterilere sunulan hizmetlerde ve şirket ödemelerinde herhangi bir aksama ve duraksama söz konusu olmayıp, sezon sonu işlemleri ile yeni sezona hazırlık işlemleri tüm hızı ile devam etmektedir. Ticari partnerlerimizi karşılıklı fayda temelinde işbirliğine davet ediyor, herkese iyi çalışmalar ve hayırlı kazançlar diliyoruz.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Areles Turizm Ticaret A.Ş



Bu Haber 18.10.2021 - 19:09:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • otelci 20.10.2021 - 11:09

    Fiyatlar konusunda aşırı talepkar ve baskıcı olan acentelerden uzak durmak lazım. Hele ki satılmış odaları elinde tutup ek indirim isteyenlerden!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.