Araştırma: Brexit İngiliz halkının tatil planlarını nasıl etkileyecek?

Araştırma: Brexit İngiliz halkının tatil planlarını nasıl etkileyecek?
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) halkın tatil planlarını nasıl etkileyeceğine ilişkin araştırma, etkinin sınırlı olacağını ortaya koydu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin önde gelen online seyahat acentelerinden On The Beach tarafından 1000 tatilci ile yapılan araştırmaya göre, Brexit'in İngiliz halkının tatil planları üzerindeki etkisi sınırlı olacak.

ETKİ SINIRLI

Araştırmaya katılanların yüzde 86'sı bir önceki yıldaki kadar veya daha fazla tatil yapacağını belirtirken, yüzde 32'lik bir dilim 2019'da 2018'dekinden daha fazla yurt dışı tatil yapacağını açıkladı. Yüzde 27'lik bir dilim ise İngiltere içinde daha fazla tatil yapacağını beyan etti.

Araştırmaya katılanların yüzde 54'ü 2019'da 2018'deki kadar, yüzde 32'si daha fazla ve yüzde 14'ü ise daha az tatil yapacağını söyledi.

MİLENYUM GENÇLİĞİ DAHA FAZLA TATİL YAPACAK

Araştırmaya katılan milenyum jenerasyonunun yüzde 56'sı ise 2019'da daha fazla yurt dışı tatiline çıkacağını belirtti. Bu yaş grubunun sadece yüzde 10'u 2019'da daha az tatile çıkacağını söyledi.

YÜZDE 13'LÜK KESİM 'BRXİT OLURSA AVRUPA'DA TATİL YAPMAM' DİYOR

Geçtiğimiz günlerde Sunday Times gazetesi tarafından yayınlanan ve ''İngiliz hükümeti Brexit'te anlaşma sağlanamaması durumunda İngiliz halkına mart ayından sonra Avrupa'daki destinasyonlara tatil rezervasyonu yapmayın'' şeklinde uyarı yapmayı planladığı haberinin ardından görüşleri alınan katılımcıların yüzde 89'u Avrupa ülkelerine rezervasyon yapacağını açıkladı. Katılımcılardan yüzde 13'lük bir kesim ise, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda tatilini Avrupa dışında bir destinasyonda geçireceğini beyan etti.



Bu Haber 19.12.2018 - 14:46:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.