Antalya'daki arazi için Fettah Tamince'ye kötü haber

Antalya'daki arazi için Fettah Tamince'ye kötü haber

Antalya Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz ay oy birliği ile kabul ettiği, gelen kamuoyu tepkisi üzerine ise geri adım adım attığı Fettah Tamince’ye ait arazinin imar planı değişikliği ikinci kez reddedildi.


Kayı Grubunun iflas etmesiyle Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin eline geçen Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesi 3676 ada 21 parseldeki arazinin imar planı düzenlemesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Muratpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edilen ve kamuoyundan gelen tepki üzerine Başkan Muhittin Böcek tarafından iade edilen imar planı değişikliği, yeniden Meclis gündemine geldi. Söz konusu plan değişikliği, bu kez Mecliste tartışılarak Muratpaşa İlçe Belediyesine iade edildi.

İmar planı değişikliğinde Tamince’ye ait arazinin hem imarı ‘Özel Sağlık Tesis Alanı’ndan Ticaret-Turizm Alanı’na dönüştürülmüş hem de daha önce bodrum ve zemin kat dahil 6 kat olan binanın yerine 10 katlı bina yapma hakkı tanınmıştı.

Belediye Meclisinde yapılan oylamayla imar planı değişikliğinin oy çokluğu ile reddedildiği belirtilirken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın aksi yönde oy kullandığı ve imar planında ısrarcı olduğu ifade edildi.

Muratpaşa Belediyesinden yalanlama

Konuya ilişkin Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kararda ısrarcı olduğu iddialarının asılsız olduğu ifade edildi. Muratpaşa Belediye Meclisi, alana ilişkin eşitlik ilkesine aykırı, kişiye özel plan notlarını iptal ettiği belirtilen açıklamada “Hal böyleyken Belediye Başkanı Sn. Uysal’ın imar planında ısrarcı olduğu şeklinde bir ifade hayatın olağan akışına aykırıdır. Söz konusu ifade, Başkanın haberde yer aldığı şekliyle “6 kat olan binanın yerine 10 katlı bina yapma hakkı” tanıyan bir planda ısrarcı olduğu anlamına gelir ki bunun gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bununla birlikte aynı haberde hem planların  “oy çokluğu ile reddedildiği” ifade edilmiş aynı anda da “Muratpaşa İlçe Belediyesine iade edildiği” belirtilmiştir. Tahmin edebileceğiniz üzere imar planları, belediye meclislerinde ya kabul edilir ya reddedilir. Hem reddedilip hem de belediyesine göndermek bir durum olamaz.” denildi.



Bu Haber 14.03.2023 - 08:11:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Eşit adelet

    Sinan Bilici 16.03.2023 - 07:51

    O sıradaki tüm binalar 10 12 kat neye göre iptal ediliyor adaletiniz kişiye göre FETTAH bey binlerce kişiye iş imkanı sağlamış bir iş insanı antalyaya yatırım yapmak isteyen işadamlarının zorluk çıkarmayın

  • misafir 15.03.2023 - 10:53

    Habere göre Muratpaşa belediye başkanı neden ısrarcı imar değişikligi istiyor ve 6 katı 10 kata çıkarıyor. Düşündürücü geldimi sizede

  • nasa flora otel 15.03.2023 - 11:34

    Merhaba, Kişiye özel imar planına karşıyım ve çevrenin dokusu ile uyumlu olmalı, birileri rant elde edecek diye keyfi uygulama yapılamaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.