Antalya'da sağlık turizmi de 'kümeleniyor'

Antalya'da sağlık turizmi de 'kümeleniyor'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), kentte 'ATSO Sağlık Turizmi Kümesi' çalışmasına başlıyor.


ATSO Sağlık Turizmi Kümesi projesi, Ticaret Bakanlığı’nın HİSER (Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması) Desteğinden yararlanmaya hak kazandı.

Turizmi çeşitlendirerek on iki aya yaymak, Antalya’yı sağlık turizminde marka haline getirmek amacıyla ATSO tarafından 2010 yılından bu yana çalışmalar yürütüldüğünü belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, ''Proje 3 yıllık bir süreyi kapsayacak olup destek üst limiti 400 bin dolar. Bu desteğin yüzde 75’i bakanlık tarafından yüzde 25’i ise firmalarımız tarafından karşılanacak” dedi.

Bugüne kadar gıda, yapı ve tarım sektörlerinde kümeler oluşturarak firmaları yabancı pazarlara açtıklarını ifade eden Çetin, üyeleri yeni pazarlara açma çalışmalarını sağlık kümesi ile yeni bir boyuta taşıdıklarını ifade etti.

Sağlık turizminin, katma değeri ve turizmi 12 aya yayma potansiyeli yüksek alanlardan olduğunu belirten ATSO Başkanı, ATSO Sağlık Turizmi Kümesi’nde hâlihazırda ağız ve diş sağlığı poliklinikleri, hastaneler ve klinikler olmak üzere 12 sağlık kuruluşun yer aldığı bilgisini paylaştı.



Bu Haber 14.06.2019 - 14:44:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • EXPO 2016 ALANI 14.06.2019 - 05:28

    EXPO 2016 alanını canlandırmak lazım? 2 mılyar tl harcandı atıl durumda? neden bu yer ıle alakalı projelerımız yok baskanım. Saglık turızmını yapılmasını ıstıyorsak Expo 2016 alanındakı bınaları dırek saglık ısı yapacak kuruluşlara kıralayalım ve bu alan ıcerısı saglık turızm alanı olsun tamda ıdeal bır alan! hem gezı hem tatıl hemde alan ve etrafı canlanmıs olur Bolge halkına yararı olacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.