Antalya-Lara kıyıları ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ oldu

Antalya-Lara kıyıları ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ oldu
Antalya’da Talya Otelden Nazar Beach’e kadar olan kıyı bandı, 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ilan edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Lara kıyı bandında Talya Otelden Nazar Beach’e kadar olan bölgeyi 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı', falezleri ise ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ ilan etti.

21 kilometre, 557 hektar

Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu (ETBAR) kapsamında doğal SİT alanlarını yeniden düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Lara kıyı bandının statüsünü değiştirdi. Buna göre, daha önce ikinci derece SİT lanı olan 21 kilometre uzunluğundaki ve 557 hektar büyüklüğündeki kıyı bandı, yeni düzenlemeyle beraber ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ oldu. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun 2 Temmuz 2019 tarihli kararı, 18 Temmuz’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında şu ifadelere yer verildi: "Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara Kıyı Bandı 18 Temmuz'da 'Doğal Sit - Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescil edilmiştir. 'Doğal Sit - Kesin Korunacak Hassas Alan'ın tesciline ilişkin idari süreç devam etmektedir. Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararlarının yayımlanması hükmü gereği haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.

Kararla birlikte, özellikle Falezler’in daha iyi korunacağı ve zorunlu alt yapı hizmetleri dışında, tek bir çivi dahi çakılamayacağı belirtiliyor.



Bu Haber 15.08.2019 - 09:30:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.