Antalya-Kemer’de orman yangını

Antalya-Kemer’de orman yangını

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük bölgesinde orman yangını çıktı.


Antalya'nın turistik ilçesi Kemer'de akşam saatlerinde çıkan orman yangını hızla büyüdü. Çok sayıda ekip söndürme çalışmalarına katılırken, Kemer Devlet Hastanesi ile çevredeki yerleşim yerleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Manisa ve Kahramanmaraş’ın ardından Antalya’nın turistik ilçesi Kemer’e bağlı Göynük bölgesinde de orman yangını çıktı. 21:00 sıralarında başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına çok sayıda yangın söndürme araç-gereci ile müdahale edilirken, çevredeki 10 ilden de bölgeye destek gönderildi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sabah 05:30 itibariyle 6 helikopter ve 4 uçakla yangına havadan müdahalenin başladığını belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu yangının turizm tesislerini tehdit etmediğini açıkladı. Karaloğlu, tedbir amacıyla bir hastane ile 10 konutun tahliye edildiğini açıkladı.

Gece 03:00 itibariyle 60 hektar alanın yandığı Göynük’te sabah saatlerinde yeniden müdahale başladı. Helikopterler ve uçakların yangının olduğu alana yoğun şekilde müdahale ettiği görülüyor.



Bu Haber 25.07.2023 - 07:36:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.