Antalya-Belek’teki iki otele 500 bin liraya yakın para cezası

Antalya-Belek’teki iki otele 500 bin liraya yakın para cezası
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deniz kaplumbağalarının ölümüne neden olan Antalya-Belek’teki iki otele 500 bin liraya yakın para cezası verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deniz kaplumbağalarının ölümüne neden oldukları gerekçesiyle Belek’te bulunan Port Nature Luxury Hotel ile Orange County Hotel’e toplam 482 bin 790 lira para cezası verdi. Port Nature Luxury’nin sahile döşediği ahşap yürüme bandının altına sıkışan 62 deniz kaplumbağası ölmüş, Orange County Hotel’in döşediği yürüme badının altında da 71 deniz kaplumbağasının yaşadığı tespit edilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca, bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının olumsuz etkilenmemesi için deniz kaplumbağalarının ürediği tüm kumsallarda denizle kıyı arasındaki 40-60 metre kumsal alanı ahşap bariyerlerle ayırarak üreme bandı oluşturacak. Ayrıca, deniz kaplumbağalarının üreme alanlarına uyarı tabelaları kon akacak.



Bu Haber 04.09.2021 - 08:03:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali Gür 05.09.2021 - 08:56

    Adı geçen oteller, Belekte değil, Boğazkent dedir. Belekle sınır komşusudur ama, Belek otelleriyle alakası yoktur. Belekte BETUYAB a bağlı bir gönüllü kuruluşu olan Çeyad derneği, Caretta lar için her sene masraflarını tamamen karşıladıgı Hacettepe uni. Biyoloji nolumunden 100 kişilik gönullu ekibine ev sahipliği yaparak, bu canlıları korumaktadır.

  • sahilleri işgal eden her otele 04.09.2021 - 10:52

    sayın yazarlarım. Antalya da bulunan vatandaslar olarak hakkımız olan denızlere gıremıyoruz? her sahıl otel onlerındekıler gasp edılmıs durumdadır. sahıllerde sezlonglar denız dıbıne kadar getırılıyor buralarda normal vatandasında yuzebılecegı yatabılecegı alanlar yaratılmalıdır

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.