Antalya %60, Bodrum %65, Dalaman %50... Jet2’dan Türkiye sürprizi

Antalya %60, Bodrum %65, Dalaman %50... Jet2’dan Türkiye sürprizi

EMITT Fuarı için İstanbul’a gelen Jet2 ve Jet2 Holidays CEO’su Steve Heapy, 2019 Türkiye planlarını TurizmGüncel’e anlattı. İngiltere’de Türkiye’yen en çok turist getiren ikinci tur operatörü olduklarını ifade eden Heapy, hangi destinasyonda ne kadar kapasite arttırdıklarını da açıkladı.


Savaş Daş – TurizmGüncel

‘’TÜM UÇAKLAR VE OTELLER DOLANA KADAR MUTLU OLMAYACAĞIZ’’

Türkiye destinasyonunda 2018 yılını çok iyi geçirdiklerini belirten Jet2 CEO’sı Steve Heapy, ‘’2018 bir önceki yıldan çok daha iyiydi ve biz Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ancak tüm uçaklarımız ve partner otellerimiz tamamen dolana kadar mutlu olmayacağız.’’ dedi.

‘’İNGİLTERE PAZARINDA TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ’’

Şu anda İngiltere’de Türkiye’ye en çok turist getiren ikinci tur operatörü olduklarının altını çizen Steve Heapy, ‘’Şu anda İngiltere’de Türkiye’yen en çok turist getiren ikinci tur operatörüyüz. TUI’nin önünde, Thomas Cook’un ise arkasındayız. Büyümeye devam ediyoruz. Türkiye’ye daha fazla uçuş planladık, kapasitemizi arttırdık. Türkiye’ye daha fazla turist getirmeyi hedefliyoruz.’’ dedi.

ANTALYA, DALAMAN VE BODRUM KAPASİTESİNİ NE KADAR ARTTIRDI?

Jet2’nun 2019 yılında Antalya kapasitesini yüzde 60, Dalaman kapasitesini yüzde 50, Bodrum kapasitesini ise yüzde 65 arttırdığını kaydeden Heapy, Antalya uçuşlarını 12 aya çıkardıklarını İzmir’e ise büyük bür uçuş planı yaptıklarını açıkladı.

‘’İSPANYA OTELLERİ FİYAT DÜŞÜRÜYOR, TÜRK OTELCİLER FİYAT ARTTIRIRKEN DİKKATLİ OLMALI’’

Talebin yükselmesi sonrasında Türk otelcilerin fiyat arttırıp arttırmadıklarını sorduğumuz Jet2 CEO’su, ‘’Açık konuşmak gerekirse Türk oteller fiyat konusunda yardımcı oluyorlar. Öte yandan bu yıl onlar için daha fazla para kazanma zamanı. Ancak Türk otelcilere fiyat arttırırken oldukça dikkatli davranmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Fiyat artışında hem hızlı davranmamalılar hem de artış oranlarına dikkat etmeliler. Çünkü rezervasyonları daralan İspanya otelleri fiyatları düşürmeye başladı.’’ yanıtını verdi.

‘’BREXIT TÜRKİYE TURİZMİNE POZİTİF ETKİ EDER’’

Brexit’in Türkiye turizm sektörü üzerinde olumlu etkisi olup olmayacağı sorumuzu da yanıtlayan Heapy, ‘’Bence Brexit Türkiye turizmine pozitif etki edecek. Brexit’ten dolayı İngiltere’de insanlar biraz endişeli. Brexit sonrası seyahat sektöründe neler olacağına ilişkin bir belirsizlik var ve İnsanlar biraz daha güvenle Türkiye tatili almaya yönelebilir.’’ ifadelerini kullandı.

‘’2019’DA TÜRKİYE’YE İNANCIMIZ TAM’’

Türkiye’ye dönük kapasitelerini her yıl arttıracaklarını ifade eden Steve Heapy, açıklamalarının devamında şu noktaların altını çizdi:

Şu anda aynı zamanda 2020’yi planlıyoruz. 2020’de de Türkiye kapasitemizi arttırcağız. Otel partnerlerimizle birlikte Türkiye’de güzel bir 2019 sezonu geçireceğimize ilişkin inancımız tam.

‘’İNGİLTERE TÜRKİYE’NİN 3. ANA PAZARI OLABİLİR’’

İngiltere Türkiye için Rusya ve Almanya’dan sonra üçüncü büyük ana pazar olabilir. İngiltere’de 60 milyondan fazla insan yaşıyor ve bunların büyük bir bölümü yurt dışına tatile gidiyor. İngiltere soğuk, kapalı, acınası bir ada ülkesi. İnsanlar güneşin ve sıcak kumsalların olduğu yerlere gitmek istiyorlar. Geçtiğimiz yıl ben de burada tatildeydim. Pamukkale’den Kapadokya’ya ve Efes’e kadar onlarca fantastik yer var Türkiye’de. Yani, sadede her şey dahil tatil için değil, aynı zamanda kültür deneyimi için de güzel bir ülke Türkiye. Lezzetli yiyecek-içecekleri söylemiyorum bile... Mesela benim favori Tük yiyeceğim meze.

Kısacası, İngiltere gibi 60 milyonun üzerinde insan yaşayan ve halkın büyük bölümünün yurt dışına gittiği bir ülkenin Türkiye’nin üçüncü ana pazarı olmaması için hiçbir neden yok. Hatta İngiltere Rusya ve Almanya’dan da büyük hal gelebilir.



Bu Haber 06.02.2019 - 15:24:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.