Anlaşamaya varıldı: İzmir Hilton depremzedelere açılacak

Anlaşamaya varıldı: İzmir Hilton depremzedelere açılacak

İzmir’de bulunan Eski Hilton Oteli binası için Ata Holding ile anlaşmaya varıldı. Bina depremzedelerin konaklaması için açılacak.


İzmir’de bulunan Eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılması diğer ortak Ata Holding tarafından "binanın satılacağı" gerekçesiyle reddedilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ata Holding ile anlaşmaya vardıklarını, teknik inceleme ve düzenlemenin ardından 33 katlı otelin depremzedelerin konaklaması için açılacağını bildirdi.

Soyer paylaşımında “Hilton Oteli'ni depremzedelerimizin kullanımına açıyoruz. Yüzde 23,5 ortağı olduğumuz Hilton Oteli binası için büyük ortak Ata Holding ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Teknik inceleme ve düzenlemenin ardından otel geçici konaklamaya açılacak.” ifadelerimi kullandı.

Konuya ilişkin Ata Holding’den de açıklama geldi. Açıklamada “Kamuoyunda İzmir Hilton Oteli olarak bilinen binaya, teknik çekincelerimiz üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından analizler yapılmış, teknik yeterliliğin sağlanması ve operasyonel sorumluluğun belediye tarafından üstlenilmesi kapsamında olumlu görüş bildirilmiştir. Bu doğrultuda, binanın depremden etkilenen vatandaşların kullanımına açılabileceği yönünde karar alınmıştır. Daha önceki afetlerde olduğu gibi bu zor dönemde de tüm gücümüzle milletimizin yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” denildi.



Bu Haber 15.02.2023 - 09:43:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.