'Rusya ve Almanya turizm pazarları Türklerin kontrolüne giriyor'

'Rusya ve Almanya turizm pazarları Türklerin kontrolüne giriyor'
Anex Tour'un peşe peşe yaptığı son satın almalar Yunanistan'ın da gündeminde. Yunan gazetede yayınlanan haberde, ''Almanya ve Rusya pazarları Türklerin kontrolüne giriyor'' youmu yapıldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Yunanistan'da yayın yapan MonoNews isimli gazetede, Anex Tour'un Rusya'da ve Almanya'da yaptığı son tur operatörü satın alımları, Yunanistan'ın perspektifinden ele alındı.

Anex Tour'un Rusya'da Intourist'i, Almanya'da ise Öger Tours, Bucher Reisen ve Neckermann'ı satın aldığı belirtilen haberde, ''Peki bunlar Yunan turizmi için ne anlama geliyor?'' sorusu soruldu.

‘’Projenin ikinci aşamasında Thomas Cook İngiltere var’’

Yaptığı son 4 satın almayla birlikte Anex Grubu'nun cirosunun 10 milyar euroya yükseleceği, şirketin (TUI'nin ardından) dünyanın en büyük ikinci seyahat grubu haline geleceği belirtilen haberde, ''Anex Grubu 8 milyon yolcuya ulaşacak. Neşet Koçkar'a göre bu, projenin ilk aşaması. Projenin ikinci aşaması ise Thomas Cook'un İngiltere kolunun yan kuruluşlarının satın alınmasıyla ilgili Fosun'la yapılan müzakereleri içeriyor'' denildi.

Yazının devamında şu noktaların altı çizildi:

Anex Turizm Grubu önce Türkiye'nin ulusal turizm şampiyonu oldu. Sonrasında ise kendini Avrupa seyahat pazarının en güçlü oyuncularından biri olarak konumlandırdı. Bu şekilde Türkiye, Rusya ve Almanya gibi stratejik pazarlarda pazar payını büyütürken, İngiltere pazarında da benzer bir şey yapmaya hazırlanıyor.

''Türkiye, Türk Hava Yolları ve Anex ile Avrupa'yı fethetti''

Anex Tour'un desteğiyle Türkiye, Türk Hava Yolları'nın (Dünyanın en büyük 20 hava you şirketinden biri) ardından Avrupa seyahat satrancında yeni bir oyuncu kazanmış oldu. Bu iki şirket, Avrupa seyahat pazarına müdahale edebilmek için güçlü bir ağırlık merkezi oluşturuyor. Ekonominin uluslararası siyasetteki belirleyici rolü göz önüne alındığında, bu anlaşmaların Türkiye'nin aha geniş ulusal hedefleri açısından önemi de ortaya çıkmakta.

‘’Her iki ülke de Yunanistan’ın ana pazarı’’

Anex Grubu'nun Rusya'da ve Almanya'da satın aldığı şirketlerin ismi ve onların Rusya ve Almanya pazarlarındaki rolleri göz önüne alındığında, konunun önemi daha iyi ortaya çıkıyor. Bunların her ikisi de Yunanistan'ın ana pazarları.

Anex’in Intourist’i alması Türkiye-Rusya ilişkilerinden bağımsız değil’’

Intourist'in satın alınması, Rusya ve diğer pazarlardan Türkiye'ye dönük turist trafiğinin kontrolünün büyük oranda Anex Grubu'nun eline geçmesini sağlayacak. Yunanistan'daki piyasa yapıcıları ise, Rusya'dan yabancı ülkelere ve yabancı ülkelerden Rusya'ya dönük turist akışında hükümetin belirleyici bir rolü olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle Intourist'in Anex Grubu tarafından satın alınmasının, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişki ağının dışında düşünelemeyeceğine dikkat çekiyor.

‘’Almanya’daki satın almalar Türkiye için daha önemli’’

Rusya pazarı Yunanistan turizmi için önemli bi pazar olmakla beraber, en önemli pazar değil. Rusya pazarı Yunanistan için bir Almanya pazarı değil. Bu nedenle Anex Tour'un 3 Alman tur operatörünü satın almasının boyutu Yunanistan için daha derin. Bunlar, Thomas Cook'un Almanya operasyonlarının bel kemiğini oluşturuyordu.



Bu Haber 03.12.2019 - 15:12:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.