ANEX Tour’dan Almanya için iddialı hedef

ANEX Tour’dan Almanya için iddialı hedef

Anex Tour, Selectum Luxury Resort Belek’te gerçekleştirdiği toplantıda Avrupa pazarında yaptığı çalışmalar ve 2023 yılı ile ilgili planlarını otelcilerle paylaştı.


“Hedefe siz otelci dostlarımızla ulaşacağız”

Toplantının açılış konuşmasını ise Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu yaptı. “Almanya’da 5 sene olmadan Türkiye’ye en fazla pax getiren tur operatörü olacağız” diyen Karasu, “Bu hedefe de siz otelci dostlarımızla ulaşacağız. Bizim tek ortağımız sizlersiniz. Biz sizi ticari partner değil ticari ortak olarak görüyoruz” dedi.

“İşimiz zor ama kendimize güveniyoruz

Almanya’da işlerinin çok zor olduğunu ifade eden Karasu, “2016’da uçak krizi vardı ve Ruslar gelmedi. 2016 yılında 2015’e nazaran Alman turist sayısı da düşmüştü ve oteller boş kaldı. Almanya pazarında bir Türk operatörün bulunmaması büyük bir handikaptı. Bu noktada sizlerden destek bekliyoruz. Avrupa pazarında faaliyet gösterecek bir MGA isimli bir havayolu şirketi kurduk. 3 uçağımız var, 3 uçağımız daha gelecek. Bizim için Avrupa çok önemli. Avrupa’da lokal bir operatör olarak değil daha worldwide yayılmak istiyoruz. İşimiz zor ama ekibimiz sağlam ve kendimize güveniyoruz. Bizi desteklemeye devam edin. Bizler Rus pazarında ne yaptıysak Almanya ve Doğu Avrupa’da da yapacağız. Seneye İngiltere pazarını açacağız. Hedefimizde Nordic ve Baltık pazarı da var. 2019’un sonunda Öger Tour, Neckerman ve Bucher gibi markaları satın aldık. Tam start almayı düşünürken pandemi çıktı. Bu sene işlerimizi biraz rayına oturtabildik. İlerleyen yıllarda daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

“2023’te Rusya pazarı bu sene ile aynı olacak

Vural Karasu, toplantıda sorulan bir soru üzerine 2023 yılı için Rusya pazarını da değerlendirdi: “Bildiğiniz üzere Rusya’nın içinde olduğu bir savaş durumu var. O pazarda payların düşmesinin ana nedeni ise uçuşların kısıtlanmasıdır. Seneye ise bu seneden daha farklı bir sezon olmayacak gibi görünüyor. Savaş durumunda bir değişiklik olmazsa Rusya pazarı bu sene ile aynı olacak. Belki yüzde 10 pax artışı yaşayabiliriz. Çünkü bu sene operasyonlara Mayıs ayında başlamıştık. Gelecek sene ise Nisan ayında başlayacağız. Ama bu pazarda savaşın durumuna göre durum değişecektir” diye konuştu.



Bu Haber 15.09.2022 - 15:51:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.