Belarus-Antalya charter uçuşlarının koltuklarını kimler satın aldı?

Belarus-Antalya charter uçuşlarının koltuklarını kimler satın aldı?
Belarus merkezli tur operatörü AeroBelService, 1 Temmuz'dan itibaren Türkiye uçuşlarına başlayacağını duyurdu. Benzer bir açıklama Tez Tour'dan da geldi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Belaruslu tur operatörü AeroBelService, 1 Temmuz'dan itibaren. Minsk-Antalya'ya, 10 Temmuz'dan itibaren ise Gomel-Antalya arasında charter uçuşlara başlayacağını açıkladı. AeroBelService ayrıca, 2 Temmuz'da Bodrum'a, 3 Temmuz'da ise Kuşadası'na uçacağını açıkladı.

Rus turizm haber sitesi TourDom'da yer alan iddiaya göre, AeroBelService'in yapacağı charter uçuşlarda Intercity, Anex, Coral ve TUI gibi tur operatörleri blok koltuk satın aldı.

Tez Tour 4 Temmuz'da Minsk-Antalya ile başlıyor

Haberde yer alan detaylara göre, Tez Tour 4 Temmuz itibariyle Belarus'tan Türkiye programını başlatacağını açıkladı. Şirketin verdiği bilgilere göre, 4 Temmuz'da Minsk-Antalya ve Kuşadası (İzmir) uçuşunu gerçekleştirecek olan şirket, Brest, Vitebsk ve Grodno'dan ise sadece Antalya'ya uçacak. Tez Tour ayrıca, tarifeli uçuşlarda blok koltuklar da aldıklarını açıkladı.

Rusların Belarus üzerinden gelmesi zor

Ancak uzmanlar, söz konusu trafiğin Belaruslu turistlerle gerçekleşeceğini, Rus turistlerin Belarus üzerinden Türkiye'ye gelmesinin şu anda mümkün olmadığını belirtiyor. Nedeni ise, Türkiye'nin Rus vatandaşlarını ülkeye kabul dip etmeyeceğine dair resmi bir açıklama yapmamış olması.

Ayrıca, Rusya tarafının istemesi durumunda, Rus turistlerin Belarus üzerinden Türkiye'ye gelmesini engelleyebileceği, ayrıca Rusya'nın mart ayında hayata geçirdiği 'ülkeye gelenleri 14 gün karantinada tutma' uygulamasının devam ettiği ifade ediliyor.



Bu Haber 10.06.2020 - 09:28:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.