‘Böyle düzen olmaz, mahkemeye başvuracağız’

‘Böyle düzen olmaz, mahkemeye başvuracağız’

29 Aalık’ta yapılacak Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı seçimlerine küçük otellerden tepki geldi. Ajansa katkı payı ödemekle yükümlü kılınan küçük otellerin seçme ve seçilme hakkından mahrum bırakıldığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi'nden meclis üyesi Alp Özel ‘Böyle düzen olmaz’ dedi.


Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na (TTGA) katkı payı ödemekle yükümlü olan küçük otellerin seçme ve seçilme hakkının bulunmamasına tepki geldi.

‘’Adaletsiz ve haksız bir seçim’’

Ajansın bütçesinin bakanlık ve belediye belgeli tüm tesislerin vereceği katkı paylarından oluştuğunu hatırlatan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi'nden meclis üyesi Alp Özel, oy verme ve seçilme hakkının sadece Bakanlık belgeli işletmelere verilmesine tepki gösterdi. Kendilerine ‘Tük şirketisin, vergi vereceksin, ancak seçimlerde oy kullanamazsın aday olamazsın’ dendiğini ifade eden Alp Özel, yapılacak seçimi adaletsiz ve haksız olarak nitelendirdi.

‘’Temsil oranı yüzde 7’’

Antalya’da toplamda 8 bin civarında Bakanlık ve belediye belgeli turizm işletmesi olduğunu kaydeden Özel, ancak bunlardan sadece 785 tamsinin seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu belirterek ‘temsil oranı yüzde 7’ dedi.

‘’Mahkemeye gerekli başvuruları yapacağız’’

İstanbul ve Muğla’da da benzer bir durum olduğunu ifade eden Alp Özel, İstanbul’daki temsil oranının yüzde 6-7, Muğla’daki temsil oranının ise yüzde 4 olduğunu vurguladı. Özel, ‘’Bu çok yanlış bir uygulama ve adaletsiz seçimin düzeltilmesini istiyoruz. Bu konuda mahkemeye de gerekli başvuruları yapacağız.’’ diye konuştu.



Bu Haber 27.12.2019 - 16:09:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Su sporcu 29.12.2019 - 09:34

    Zahmet edip zamanında, bakanlıktan işletme belgesi çıkarsaydı, gayet de oy hakkı olurdu beyefendinin. İşletme belgen yoksa turizmciyim demeyeceksin.

  • Burak Çorumluoğlu 28.12.2019 - 10:14

    Kesinlikle doğru bir tespit. Sadece TTGA seçimlerinde değil, turizmin her alanında adaletsiz bir paylaşım mevcut. Turizmin temeli küçük otelcidir. Dolayısı ile söz sahibi olma hakkı kimsenin elinden alınamaz. Destek verilmelidir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.