Almanya'nın 'yüksek riskli ülke' kararı Türkiye’yi nasıl etkiledi?

Almanya'nın 'yüksek riskli ülke' kararı Türkiye’yi nasıl etkiledi?
Türkiye'yi 'yüksek riskli ülke' ilan eden Almanya'da, söz konusu karar rezervasyonlara ve Türkiye seyahatlerine nasıl yansıdı?

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın Türkiye'yi koronavirüs açısından 'yüksek riskli ülke' ilan etmesine ve bazı yolcuların Türkiye dönüşü karantinaya girecek olmasına rağmen Alman halkının Türkiye rezervasyonlarını iptal etmediği belirtiliyor.

Türkiye tatillerine iptal ve değişiklik hakkı getirdiler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, özellikle aşı tanımlanmayan, 12 yaşından küçük çocukları bulunan aileleri etkileyen karar nedeniyle tur operatörleri, ağustos sonuna kadar kalkışlı Türkiye tatillerine iptal ve değişiklik hakkı getirdi.

"Birkaç misafirimizde rezervasyon değişikliği bekliyoruz"

Alman tur operatörleri ise Almanya'nın yeni kararının beklendiği ölçüde iptale neden olmadığını açıkladı. FTI CEO'su Ralph Schiller, "Sadece aşılanmamış veya bağışıklık kazanmamış birkaç misafirimizden rezervasyon değişikliği bekliyoruz." derken, DER Touristik ise, "Yeni karar hayata geçmeden Almanya'ya dönmek misafirimiz neredeyse hiç olmadı. Sahadaki personelimiz bu tip talepleri gerçekleştirmek için hazırdı." açıklamasını yaptı.

"Değişiklik ve iptal talebi oldukça düşük"

Schauinsland-Reisen Türkiye, Hırvatistan ve Karadağ Ürün Direktörü Björn Conrad de benzer şeyler söylüyor. Karar sonrası çok az misafirden rezervasyon değişikliği talebi aldıklarını kaydeden Björn Conrad, "İspanya'ya olduğu gibi Türkiye'ye dönük rezervasyon değişikliği ve iptal talebi oldukça düşük seviyede." dedi.

Öger Tours, Bucher Reisen ve Anex Tour Ürün Müdürü Altan Tarakçı ise çok sayıda talep aldıklarını ancak bunların çok azının iptal veya rezervasyon değişikliği ile sonuçlandığını aktardı. Tarakçı, "Şu anda rezervasyon değişikliği yapmak isteyeneler çoğunlukla çocuklu aileler." şeklinde konuştu.



Bu Haber 19.08.2021 - 11:08:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.