Almanya’nın yeni seyahat sisteminin tüm detayları

Almanya’nın yeni seyahat sisteminin tüm detayları
Almanya, 1 Ekim’den itibaren seyahatlerde yeni sisteme geçiyor. Federal Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yazının bütününde verilen mesaj, ‘siz bilirsiniz’ şeklinde yorumlanabilir.

 


TurizmGüncel – Dış Haberler

Federal Almanya devleti, pandeminin başlamasından bu yana uyguladığı genel seyahat kısıtlamasını kaldırarak tek tek ülke ve bölgelere dönük seyahat uyarısı sistemine geçti.

Türkiye uyarısı devam etti, 4 ilin sitisnası sürüyor

Avrupa dışında aralarında Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Singapur, Tayland, Vietnam, Mauritius, Seyşeller, Botsvana, Tunus, Kanada ve çok sayıda Karayip ülkesinin de yer aldığı 30 ülke ve bölgeye dönük seyahat uyarısını kaldıran Almanya, çok sayıda ülkeye dönük seyahat uyarısını da devam ettirme kararı aldı. Türkiye'nin geneline ilişkin seyahat uyarısını sürdüren Almanya, Antalya, İzmir, Muğla ve Aydın'a tanıdığı istisnayı ise sürdürdü.

Yeni sistemde Almanya üç katmandan oluşan bir seyahat politikası izleyecek. Buna göre;

* Federal hükümet tarafından riskli ilan edilen ülkelere dönük seyahat uyarısı devam edecek ve bu ülkelere gerekli olmayan seyahatlerin yapılmaması engellenecek.

* Girişin sınırlı şekilde mümkün olduğu ve karantina uygulanması gerekli ülkelere gidenlere ise 'turistik gezilere gitmeyin' tavsiyesinde bulunulacak.

* Son olarak düşük risk kategorisinde bulunan ülkelere gideceklere dönük kısıtlamalar kaldırılacak ve gidenlere 'dikkatli olun' tavsiyesinde bulunulacak.

Dışişleri Bakanlığı, 'seyahatçilere uyarılar' başlığı altında şu ifadelere yer verdi:

1. Seyahat uyarısı seyahat yasağı değil, bu tür seyahatlere çıkmamak için acil bir çağrıdır. Gidip gitmemeye sorumluluklarını alarak seyahatçiler kendileri karar verir.

2. Ancak bir seyahat uyarısının, (seyahat sigortası gibi) dolaylı yasal etkileri olabilir. Bu nedenle seyahatçilerin sigorta şirketleri ile görüşmeleri gerekir.

3. Bir seyahat uyarısı olmasa bile, seyahatçiler sağlık ve güvenlik konularında her zaman bilgilenmelidir. Bunlar giriş kısıtlamaları, karantina ve diğer kısıtlamalar olabilir.

4. Ülkelerle ilgili durum çok kısa sürelerde değişebilir. Bu nedenle seyahatçiler seyahatleri süresince sürekli bilgi sahibi olmalıdır.

5. Covid-19 nedeniyle yapılan seyahat uyarıları ve gereksiz gezilerden kaçınılmasının istenmesi, söz konusu ülkenin risk bölgesi sınıflandırmasına girmesiyle ilgilidir. Bir ülkede son 7 günde 100 bin kişide görülen vaka sayısı 50'yi aşarsa o ülke 'riskli' olarak sınıflandırılabilir. Bir ülkeye dönük seyahat uyarısının kaldırılması ise, o ülkede vaka sayılarının istikrarlı bir şekilde azalmasına bağlıdır.

6. Sınıflandırmada sadece vaka sayıları değil başka kriterler de rol oynar. Bunlar arasında salgının seyri (lokal veya genel mi?), ülkenin test kapasitesi, kişi balına test sayısı, testi pozitif çıkanların oranı, alınan hijyen önlemleri, kişi takibi vb şeklinde sıralanabilir. Seyahate çıkanlar ayrıca, dönüşteki karantina kuralları ile ilgili de bilgi sahibi olmalıdır.

Riskli bölgelerden dönüşte karantina ve zorunlu test

7. Federal ve eyalet hükümetleri, genel karantina konularında anlaşma sağladı. Yolcular Federal Sağlık Bakanlığı'nın web sitesinde karantina ve test gereklilikleriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir. Bu gereklilikler aynı zamanda federal eyaletler tarafından uygulandığından, yolcular kendi bölgelerindeki federal eyaletlerdeki yetkililerle görüşerek detayları öğrenebilirler.

8. Seyahate çıkanlar dönüş yolculuklarıyla ilgili gerekirse tur operatörleri ile konuşabilirler. Ayrıca yurt dışındaki Alman misyonları da gerektiği durumlarda yolcuları desteklemek için hazırdır.

9. Seyahatçilerde enfeksiyon tespit edilmesi halinde, alınacak önleme o ülkedeki yetkililer karar verecektir. Almanya'da olduğu gibi, o ülkedeki otoriteler de karantina tedbirleri isteyebilir. Bu durum seyahatçileri de kapsar ve uyulmalıdır. Böyle bir durumda dönüş yolculuğu genellikle mümkün olmaz.

10. Alınan önlemlerin türü ve boyutu, vakalarla ilgili koşullara ve gelişmelere bağlıdır. Bu nedenle seyahatçiler ülkelerle ilgili seyahat ve güvenlikle ilgili gelişmeleri gözlemlemeli ve bu konuda sürekli güncel olmalıdır.

11. Seyahatçiler yurt dışındayken önlemlere dikkat etmelidir. Bu konuyla ilgili önleyici tedbirler Robert Koch Enstitüsü ve Dünya Sağlık Örgütü'nden takip edilebilir.

12. Eğer yurt dışında salgına yakalanırsanız telefonla doktora veya sağlık kuruluşuna başvurun. Bu konuda size seyahat şirketiniz veya kaldığınız otel de yardım edecektir.

13. Yasalara göre seyahatçiler, paket turun uygulanmasını veya insanların gidecekleri yerlere ulaşmasını önemli ölçüde engelleyen durumlarda paket turlarını ücretsiz olarak iptal edebilirler. Bu konuda Federal Dışişleri Bakanlığı'nın yapacağı uyarı önemli bir göstergedir ancak seyahat uyarısı olmasa da kesintisiz paket tur iptali yapılabilir. Eğer seyahate gitmek istemiyorsanız, seyahat şirketinize başvurun.



Bu Haber 01.10.2020 - 16:16:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cengiz mettoglu 04.10.2020 - 09:50

    Ben anlamiyorum tedbir diyorsunuz guzel ucaklarla sehatlerdede test var oda guzel peki romanyadan Bulgaristandan seyahst eden minibusler var 100 150 evro karsiliginda bunlarla gidip gelenlere neden test uygulanmiyor ne o ulkelerde nede Almanyada donuste test yok buyuk celiski degilmi yani yanlis olan birseyler var saygilarimla...

  • Canan tongüç 02.10.2020 - 06:02

    Ben kaç aydır vize bekliyorum ama gene yok hem benden test istiyor kendi ülkemden testimin sonucuna göre uçaga binecem hemde kendi ülkesinden test istiyor ve karantina işim var mecburen gitmek zorundayım ne diyprsa kabul ediyorum buna ragmen vize yok bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.