Almanya’dan radikal karar, yasakları başlattı

Almanya’dan radikal karar, yasakları başlattı

Bir süredir uçuş yasaklarını gündeminde tutan Almanya, somut adım attı. AB ile eş güdümlü bir plan oluşturmakta henüz başarılı olamayan Almanya, kendi adımlarını atıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya koronavirüsün mutasyona uğramış varyantından korunmak için AB ile anlaşma olmaksızın kendi önlemlerini alıyor. Mutasyonlu virüsün görüldüğü ülkelerden uçuşlar yasaklanıyor.

''Diğer AB devletleri çok gevşek davranıyor

AB'nin umursamaz tavrına karşı sabrı tükenen Almanya'nın İçişleri Bakanı Horst Seehofer, yeni virüsün yayılmasını engellemek için hava yolu, demir yolu ve kara yolunu kontrol altına almak istiyor. AB üyesi devletlerin dışişleri bakanları ile bir görüşme yapan Seehofer, diğer devletlerin çok gevşek davranmasından dolayı AB ile koordinasyonun başarılı olmadığını açıkladı. Bakan Horst Seehofer, ''Avrupalı bir çözüme güvenemeyiz. Bu nedenle ulusal düzeyde önlemler alıyoruz.'' dedi.    

7 ülkeye uçuş yasağı getirdi

Bugün ise Almanya Federal Hükümeti, mutasyonlu virüsün bulunduğu ülkelerle ilgili kapsamlı bir giriş yasağı kararı aldı. Yarından (cumartesi) itibaren İngiltere, İrlanda, Portekiz, Brezilya, Güney Afrika; pazar gününden itibaren ise Güney Afrika ülkeleri Lesotho ve Eswatini için geçerli olacak. Robert Koch Enstitüsü tarafından mutasyonlu virüsün yayıldığı ülkeler olarak sınıflandırılan bu ülkelere dönük seyahat yasağı 17 Şubat'a kadar devam edecek.



Bu Haber 29.01.2021 - 21:00:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.