Almanya’dan havalimanlarında ‘Türk işçi’ teklifine onay

Almanya’dan havalimanlarında ‘Türk işçi’ teklifine onay

Alman hükümeti havalimanlarındaki personel sıkıntısını çözmek için ülke dışından, özellikle de Türkiye’den geçici işçi getirilmesine onay verdi.


Almanya havalimanlarındaki personel sıkıntısını çözmek için Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliğinin (BDL) geçtiğimiz günlerde sunduğu ülke dışından personel getirilmesine ilişkin teklif, Alman hükumeti tarafından kabul edildi.

Almanya Dijitalleşme ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil düzenledikleri ortak basın toplantısında havalimanındaki şirketlerin ülke dışından işçi getirmelerine imkan sağlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Havalimanlarında personel eksikliğinden dolayı uçuşların iptal edildiğine veya yolcuların havalimanlarında uzun süre beklemek zorunda kaldığına işaret eden Almanya Dijitalleşme ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, havalimanlarında güvenlik ve yer hizmetlerinde personel eksikliği yaşandığını, buna çözüm bulmak için ülke dışından personel getirme konusunda şirketlere yardımcı olmak istediklerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Faeser de havalimanlarında tüm alanlarda personel eksikliği bulunduğunu ifade ederek, “Kısa vadeli önlemlerle yardımcı olmak istiyoruz. Şirketlerin ülke dışından, özellikle Türkiye’den yardımcı işçileri işe almalarına imkan veriyoruz.” dedi.

Şirketlerin ülke dışından getirecekleri personele hızlı şekilde oturum ve çalışma izinleri vereceklerini ifade eden Faeser, getirilecek kişilerin bagaj işlemlerinde görevlendirileceğini aktardı. Almanya’ya getirilmesi planlanan personelin tecrübeli olduğunu aktaran Feaser ayrıca, geçici olarak ülkeye gelecek personelin burada çalışan herkes gibi güvenlik incelemesinden geçeceğini, güvenlik konusunda indirim yapılmayacağını dile getirdi.

Çalışma Bakanı Heil de havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle şirketlerin birkaç bin personel getirmek istediğini belirterek, bu konudaki şirketlere düşük ücretlerin ödenmemesi, toplu sözleşme kapsamında ücret ödemesi yapması ve uygun konutların sağlanması şartlarının getirildiğini kaydetti.

Ülke dışından personel getirilmesinin geçici bir çözüm olduğunu vurgulayan Heil, şirketlerin yaz dönemi sonrası için kalifiye eleman sağlamasını istedi.

BDL, Türkiye’den gelecek işçilerin A2 seviyesinde Almanca konuştuğunu, hava yolu birliği IATA’nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalı tehlikeli madde eğitimlerine sahip olduğunu ve Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini karşıladığını aktarmıştı.



Bu Haber 29.06.2022 - 16:37:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.