Almanya’dan deprem bölgelerine mobil vize sistemi

Almanya’dan deprem bölgelerine mobil vize sistemi

Depremzedelerin Almanya’daki yakınlarının yanına gidebilmesi için bölgede mobil vize sistemi hayata geçirilecek.


Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesine geldi.

Depremzedelerin Almanya’daki yakınlarının yanına gelebilmesi için vize sürecini kolaylaştırma taahhüdünü hatırlatan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ilk aşamada deprem bölgelerine gidecek bir mobil vize sisteminin hayata geçirileceğini açıkladı. Baerbock, pasaportunu depremde kaybetmiş olanlara da Türk makamları aracılığıyla yardımcı olunabileceğini belirtti.

108 milyon euro yardım

DW Türkçe’nin haberine göre Baerbock, Berlin’in Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen bölgeler için 50 milyon euroluk bir yardımda daha bulunacağını açıkladı.

Bu yardımın 33 milyon eurosunun Türkiye’ye ayrıldığı, kalan 17 milyon eurosunun ise Birleşmiş Milletler (BM) ve sivil toplum örgütleri üzerinden Suriye’nin kuzeyindeki depremzedelere ulaştırılacağını belirten Baerbock, Almanya’nın böylece deprem bölgesine toplam 108 milyon euro yardım yapmış olacağını ifade etti.



Bu Haber 23.02.2023 - 10:31:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.