Almanya'daki havalimanı kaosunda 'Türk işçi' formülü de işe yaramadı

Almanya'daki havalimanı kaosunda 'Türk işçi' formülü de işe yaramadı

Almanya’nın havalimanlarında yaşanan kaosu sona erdirmek için Türkiye’den geçici sözleşmeyle eleman alınması sürecinde yeterli başvuru yapılmadığı kaydedildi.


Havalimanlarındaki personel eksikliğine geçici çözüm olarak Türkiye ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 2 bine kadar taşeron işçinin sınırlı süreli bir sözleşmeyle Almanya'da istihdam edilmesi planlansa da Türkiye’den yeterli sayıda başvurunun gelmediği belirtildi.

Alman Havalimanları Birliği (ADV) Başkanı Ralph Beisel, Türkiye'den umulan başvuruların gelmediğini belirterek havaalanlarındaki durumun normalleşmesinin Ekim ayını bulabileceğini kaydetti.

BBC Türkçe’nin Deutsche Welle Türkçe Servisinden aktardığı habere göre, Frankfurt Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, Frankfurt Havalimanında çalışmak üzere Türkiye'den herhangi bir başvuru dosyasının kendilerine ulaşmadığını belirtti. Öte yandan, Berlin, Düsseldorf ve Münih havalimanları için de henüz bir başvuru yapılmadığı kaydedildi

Diğer yandan havacılık sektörünün, işe alımların hızlandırılması için sicil kontrol sürecinin hızlandırılması talebi resmi makamlardan kabul görmedi.

Hükümet, özellikle bagaj ve check-in işlemlerinde çalıştırılması öngörülen yabancı personel için çalışma ve oturum izin süreçlerinin hızlandırılacağını, ancak adayların yürürlükteki sicil kontrollerine tabi olacağını ve güvenlikten feragat edilmeyeceğini vurgulamıştı.



Bu Haber 21.07.2022 - 10:07:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.