Almanya’da uçak bileti satışlarına düzenleme

Almanya’da uçak bileti satışlarına düzenleme

Almanya Federal Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı, uçak bileti rezervasyonlarındaki ödemelerle ilgili değişikliğe gidiyor. Yapılacak değişiklikle yolcular, ödemeyi uçuştan sonra yapabilecek.


Havacılık sektöründe, pandemiyle birlikte başlayan personel sıkıntısı, Almanya da dahil olmak üzere, havalimanlarında kaosa neden oluyor. Almanya Tüketici Koruma Bakanlığı, uçuş iptali durumunda bilet masraflarının zamanında geri ödenmesi için havayolu şirketlerine dönük bir uyarı yayınladı. Hava Yolcu Hakları Yönetmeliğine göre, şirketlerin bilet iadesini yedi gün içinde ödemeleri gerekiyor.

Genellikle uçuş rezervasyonu yapılırken, müşteriler biletlerin ücretini öder. Tüketici Koruma Bakanlığı ise şimdi ön ödeme uygulamasını inceleyecek. Yapılacak incelemeyle birlikte, tüketiciler uçuş hizmeti sağlandıktan sonra ödeme yapabilecek. Federal Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, “Havayollarının yasal yükümlülüklerini yerine getireceğine dair açık bir beklentimiz var” dedi.

AirportHaber de yer alan habere göre Bakan Steffi Lemke'nin (Yeşiller) sözcüsü bir gazeteye verdiği demeçte konuyla alakalı olarak havayolu şirketlerinin yasal olarak geri ödeme süresi içinde müşterilerle ilgilenmek zorunda olduklarını söyledi. Aksi takdirde ön ödeme uygulamasının mevcut haliyle gözden geçirilmesi gerekeceğini belirtti.



Bu Haber 08.07.2022 - 14:00:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.