Almanya'da Türk tur operatörü iflası: 100 bin yolcu taşıyan 30 yıllık şirket

Almanya'da Türk tur operatörü iflası: 100 bin yolcu taşıyan 30 yıllık şirket
Almanya-Karlsruhe merkezli faliyet gösteren Türk tur operatörü H&H Touristik'in iflas ettiği açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da bir tur operatörü iflası daha yaşandı. Karlsruhe merkezli tur operatörü H&H Touristik, iflas başvurusunda bulundu. H&H Touristik yolcularının, sigorta şirketi HanseMerkur'un koruması altında olduğu öğrenildi.

Karlsruhe Bölge Mahkemesi, H&H Touristik'in iflas sürecini yönetmek için Pluta Rechtsanwalts GmbH'den Michael Pluta'ın komiserliğinde bir ekibi atadı.

İFLAS KOMİSERİ İŞE BAŞLADI

Şirketin iflas nedeninin nakit akışı sorunu olduğu açıklandı. Michael Pluta'nın şiket merkezine gittiği ve sigorta şirketi HanseMerkur ile yakın temasta olduğu kaydedilirken, ekibin tatilcilerin tatillerini planladıkları şekilde yapmaları için yoğun çaba sarf ettiği ifade edildi.

Şirket bünyesinde toplam 80 kişinin çalıştığı ve çalışanların üç aylık maaşlarının iflas parası ile güvence altına alındığı açıklandı.

H&H Touristik Akdeniz tatili, Almanya ve Avusturya gezileri ile golf turları ve futbol kampları alanında uzmanlaşmıştı.

100 BİN PAKS YAPAN 30 YILLIK ŞİRKET

Hakan Enüstün’ün sahibi olduğu H&H Touristik’in piyasada ciddi satış yapan şirketlerden biri olduğu belirtildi. 100 bin civarında paksı olan 30 yıllık şirketin, neden iflas ettiği henüz bilinmiyor.



Bu Haber 08.02.2019 - 17:20:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • deniz Tüfekci 10.02.2019 - 02:13

    Doğru dürüst iş yapan ender turizm şirketlerinden biriydi.Rekabetin getirdiği koşulların ötesinde son 4 yılda Türkiye pazarındaki sorunlar sanırım bu sonucun doğmasındaki temel nedenlerin başında geliyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.