Almanya'da turizm ne zaman açılacak, ilk nerelere gidilecek?

Almanya'da turizm ne zaman açılacak, ilk nerelere gidilecek?
Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiss, 2021 sezonuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiss, ''yaz sezonunda turizmde patlama yaşanacak'' dedi. Aşı ve hızlı testler sayesinde mayıstan itibaren seyahat koşullarının olulaşacağını kadeden Bareiss, Mayıs ayındaki Hamsin Yortusu tatilinde ülke içinde seyahate çıkma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

''Yaz tatilinde patlama olur''

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, ''Yaz aylarında ise tatil seyahatlerinde bir patlama olacağını düşünüyorum" diyen Bareiss, kış ve ilkbaharda yaşanan kayıpların bir kısmının telafi edilebileceğini kaydetti.

''Önce Almanya ve AB açılacak, 2021 de kriz yılı olacak''

Seyahatlerin kademeleri olarak artacağını ve ilk etapta Almanya içinde ve Avrupa'da seyahat edileceğini belirten Bareiss, daha sonra ise uzak ülkelere gidilebileceğini söyledi. Bareiss, buna rağmen 2021'in kriz yılı olacağını ifade etti.

Şirketleri iflas tehlikesi beklemiyor

Almanya'da halk arasında seyahat etme arzusunun genel olarak yüksek olduğuna işaret eden Bareiss, seyahat şirketlerini de iflas tehlikesi beklemediğini söyledi. Almanya'da turizm sektörünün son 10 yılda büyük bir atılım sergilediğine dikkat çeken yetkili, önümüzdeki süreçte hızla perspektif oluşturulması durumunda sektörün yeniden eski gücünü kazanabileceğini ifade etti.



Bu Haber 06.02.2021 - 18:05:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.