Almanya'da talep geri dönüyor, kapasiteler artıyor

Almanya'da talep geri dönüyor, kapasiteler artıyor
Tatil talebinin geri döndüğü Almanya'da tur operatörleri ve hava yolu şirketleri kapasite artışına gidiyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Hava yolu şirketleri Almanya'da yükselen talebe yanıt vermek için kapasite artışına gidiyor. Şirketler, bu kış ve önümüzeki yaz daha fazla uçuş yapacak.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yayınlanan habere göre, uçuşlarda ağırlık halen Akdeniz'deki tatil rotaları ancak Avrupa şehirlerine dönük uçuşların ağırlığı da giderek artıyor.

Lufthansa'dan Noel hamlesi

Lufthansa Grubu, özellikle Noel dönemi seyahat talebine 400 ek sefer ve 80 bin ek koltukla yanıt verdi. Noel döneminde Almanya'dan New York, Florida, Portekiz, İspanyol anakarası ve Kanarya Adaları'na dönük talebin yüksek olduğu kaydedildi. Lufthansa Grubunun ek uçuşları grup hava yolları Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels Airlines ve Eurowings tarafından yapılacak. Lufthansa, sadece Münih'ten 120 ek uçuş planladı.

Condor Mayorka'ya ağırlık veriyor

Almanya'nın en büyük tatil hava yolu Condor ise uzun mesafe uçuşları hızlandırdı. Maldivler, Seyşeller, Küba, Meksika ve Dominik Cumhuriyeti gibi egzotik destinasyonlara ek seferler planlayan Condor aynı zamanda Kanarya Adaları, Mısır ve Madeira gibi kısa ve orta mesafeli destinasyonlara da ağırlık veriyor.

Gelecek yaz sezonunda sadece Mayorka'ya haftada 125 sefer yapacak olan Condor; Mayorka, Girit, Rodos ve İstanköy'e de sefer artışı yapacak.

Corendon Türkiye'de 16 destinasyona uçacak

Almanya pazarıyla ilgili büyük planlar yapan bir diğer hava yolu da Corendon Airlines. Şirket, Almanya'daki 20 havalimanından, 16'sı Türkiye'ye olmak üzere, 25 destinasyona 5 milyon koltuk planladı. Corendon'un uçacağı destinasyonlar arasında Balear ve Kanarya adaları, Yunanistan (Girit, Rodos, Kos, Korfu ve Selanik), Portekiz (Faro ve Madeira) ve Mısır da (Hurghada) bulunuyor.



Bu Haber 22.11.2021 - 09:50:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.