Almanya'da 'son dakika' rezervasyonu seli yaşandı, işte nedeni

Almanya'da 'son dakika' rezervasyonu seli yaşandı, işte nedeni

Thomas Cook'un iflası sonrası Almanya seyahat pazarında beklenmedik bir son dakika tatil rezervasyonu seli yaşandı. Neredeyse yüzde 30'a yaklaşan artışın arkasında, Thomas Cook'un iptal edilmeyen rezervasyonları yatıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya seyahat pazarında beklenmedik bir son dakika tatil rezervasyonu seli yaşandığı belirtiliyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nin Travel Insight verilerinden yola çıkarak hazırladığı habere göre, Thomas Cook'un iflasının ardından Alnanlar hızla diğer tur operatörleri üzerinden rezervasyon yapmaya başladı. Ancak Thomas Cook üzerinden yapılan rezervasyonlar da henüz resmi olarak iptal edilmediği için, toplam rezervasyon oranı neredeyse yüzde 30'a yaklaştı.

Büyümenin lokomotifi klasik acenteler oldu

2 bin seyahat acentesi, tur operatörü ve online acentenin verilerine göre, yaz sezonunun son iki ayı olan eylül ve ekim aylarında son dakika tatil satışları yüzde 27 oranında arttı.

Son iki aydaki son dakika satışlarının lokomotifi ise klasik seyahat acenteleri oldu. Klasik acentelerin son dakika tatil satışları yüzde 30 artarken, online acentelerin satışlarındaki artış oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti.

Thomas Cook'un iptal edilmeyen rezervasyonu da sayıya dahil

Thomas Cook'un iflas etmesinin hemen ardından Almanların seyahat acenteleri ile temasa geçerek yeni rezervasyon yaptırdığı belirtilen haberde, sağlanan artışta kolay rezervasyon imkanları ve ücretsiz cayma hakkı gibi kampanyaların etkili olduğu kaydedildi.

Öte taraftan eylül ve ekim aylarındaki yüzde 27'lik artışın içinde, Thomas Cook üzerinden yapılan ve henüz acenteler tarafından resmi olarak iptal edilmeyen rezervasyonların da bulunduğu belirtildi. Bu nedenle, Thomas Cook rezervasyonları düşüldüğünde söz konusu yüzde 27'lik büyümenin ciddi oranda aşağıya düşeceği notu düşüldü.

Almanya seyahat pazarı 2019'da yüzde 0 büyüyor

Ancak eylül ve ekim aylarındaki yüzde 27'lik büyümenin, toplam hacmin düşük olmasından dolayı kümülatifteki büyümeye çok fazla etkisinin olmayacağı düşünülüyor. Bu nedenle Almanya seyahat pazarının 2019 büyümesi, yüze 0 olarak kalmaya devam ediyor.

Kış satışları da iyi gitmiyor

Almanya'da kış satışlarının iyi gitmediği belirtiliyor. Açıklanan verilere göre, satışlar eylül ayında yüzde 3 oranında düşerken, kümülatifte ise geçen yılın yüzde 4 gerisinde geliyor.


Bu Haber 06.11.2019 - 10:25:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.