Almanya’da kış dönemi satışları hayal kırıklığı yarattı

Almanya’da kış dönemi satışları hayal kırıklığı yarattı

Ağustos ayındaki güçlü son dakika satışları, Almanya'daki düşüşü durdurdu. Kümülatif satışlar, geçen yılki seviyeye ulaşırken, kış satışları hayal kırıklığı yaratmaya devam etti.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Kümülatif bazda geçen yılın aynı döneminin gerisinde giden Almanya'daki tatil satışları, son dakikadaki güçlü satışlarla toparlandı. Bunun sonucunda, ağustos ayına kadar bir önceki yılın aynı döneminin gerisinde seyreden gelirler, ağustostaki yüzde 7 artışla geçen yılın seviyesine ulaştı.

Her 100 satıştan 35’i ağustos hareketli

GfK tarafından 2 bin seyahat acentesi, OTA ve tur operatörüyle yapılan araştırmaya göre, ağustos ayında yapılan ağustos ayı hareketli son dakika satışlarının payı, toplam satışlar içinde yüzde 35 oldu. Geçtiğimiz yılın aynı ayında bu oran yüzde 33 olarak ölçülmüştü.

Online satışlardaki artış daha yüksek

Online satışlardaki artış oranı ise offline (acente) satışlarına nazaran daha büyük bir büyüme gösterdi. Ağustos ayında acente satışları yüzde 2 artarken, online satışlardaki artış oranı yüzde 5 oldu.

Kış dönemi rezervasyonları hayal kırıklığı yaratıyor

Buna karşın 2019-20 kış sezonuna dönük rezervasyonlar hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Kış dönemi için yapılan erken rezervasyon satışı gelirleri bir önceki yılın aynı döneminin yüzde 3 gerisinden geliyor. Rezervasyon sayısı ise yüzde 4 ekside. Ancak bu veriler, geçtiğimiz yıl erken rezervasyon satışlarında yaşanan güçlü büyümenin üzerine geldiği için kaybın çok büyük olduğu düşünülmüyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde erken rezervasyon gelirleri yüzde 9 artıdaydı.



Bu Haber 26.09.2019 - 11:31:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.